Зареждане

Джошуа: Фюри е надценен! Загубата му висеше от много време

Джошуа: Фюри е надценен! Загубата му висеше от много време
Публикувано на: Май 21, 2024 в 18:00 ч
Антъни Джошуа не може да се насити на загубата на Тайсън Фюри. Неговият британски враг не стана безспорен шампион, а освен това той само показа колко е посредствен.

"AJ" е казвал много пъти, че не е човек, който рита хора, които са на земята. Фюри е различен случай, защото дълги години се подиграваше на Джошуа и се присмиваше на уменията му. И сега боецът от Уотфорд му го връща. Загубата на "Циганският крал" дойде от Александър Усик, за когото Фюри говореше, че лесно се губи сред гигантите в тежка категория.

За всеобща изненада това "украинско джудже" победи и двамата най-добри боксьори в тежка категория и стана абсолютен шампион на кралската категория. Приказката на Фюри приключи и по изражението на сънародника му може да се разбере, че изпитва удовлетворение. Ето какво сподели Джошуа за своя сънародник, който загуби нулата в статистиката си:

„Мисля, че Александър ни показа качествената разлика между него и Тайсън. Теглото няма значение, ако си технически грамотен, а Александър е такъв. Не искам да правя много анализи сега, анализите на мачовете са за други хора. Просто казвам за себе си, че Фюри трябваше да се придържа към думите си, които просто се обърнаха към него. Дълги години той ме провокира, провокира Усик, но когато се стигна до него, той се провали. 

И това е нещо, което видяхме например в двубоя с Владимир Кличко, коeто тогава всички смятаха за голяма случайност. И вместо Фюри да потвърди успеха си, той се отказа от втора битка. В същото време Кличко е единственият качествен съперник, срещу когото Фюри се е изправял. 

Дионтей Уайлдър имаше много шум, но той никога не е бил топ боксьор. Опитвам се да го примамя за битка от 6 години и никога не се получаваше. Вината винаги е била негова. Фюри се изправи срещу Ото Валин, който явно го надигра. Мисля, че загубата му виси във въздуха дълго време.“, каза Джошуа.

Прав ли е Джошуа ?




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес