Зареждане

Джо Джойс и Дерек Чисора с битка в Лондон през юли

Джо Джойс и Дерек Чисора с битка в Лондон през юли
Публикувано на: Май 22, 2024 в 20:02 ч
Тежките боксьори на Лондон Джо Джойс и Дерек Чисора ще се изправят в главно събитие в The O2 в събота, 27 юли, когато "Juggernaut" ще се изправи срещу "War".

Това е сблъсък между двама бойци пред своя публика, който изглежда е бил обсъждан известно време, като Джойс (16-2, 15 КО), предизвиква ветерана, известен преди като Delboy, от 2019 г. насам.

Двукратният претендент за световната титла Чисора (34-13, 23) се възстанови след поражението си от Тайсън Фюри в края на 2022 г. с победа с решение над Джералд Уошингтън през август миналата година в "О2". От 2018 г. насам в автобиографията на Финчли фигурират имена като Карлос Такам, Дилиан Уайт, Сенад Гаши, Артур Шпилка, Олександър Усик, Джоузеф Паркър и Кубрат Пулев.

Джойс също се е забъркал в силна компания, записвайки победи над Такам, Даниел Дюбоа и Джоузеф Паркър, преди да загуби срещу китайския гигант Жилей Джан.

Джойс тново записа името си в графата с победи в Бирмингам през март, когато победи Каш Али чрез спиране в 10-ия рунд.

И двамата боксьори се стремят да се завърнат в горната част на световната тежка категория, която в момента доминира пейзажа в бойните спортове.

"Това е истинска битка от старата школа в тежка категория, която сякаш се подготвя от дълго време", заяви промоутърът Франк Уорън. "Спомням си, че за нея се говореше усилено още преди да се сработим с Джо и винаги ми се е струвала естествена и очевидна.

"Двама топ лондонски боксьори в тежката категория, които се борят за място на върха, обещават да се получи страхотна схватка. Победителят ще се върне в бизнеса, а загубилият няма къде да отиде."

Пълният списък на участниците, включващ Денис Маккан, Хенри Търнър, Арчи Шарп, Шон Ноакс и Аадам Хамед, както и други, ще бъде обявен през следващите седмици.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес