Зареждане

Джейк Пол иска да се бие с Диаз: Той е много по-лесен от Силва

Джейк Пол иска да се бие с Диаз: Той е много по-лесен от Силва
Публикувано на: Ноември 2, 2022 в 00:00 ч
Джейк Пол постигна най-голямата победа в своята боксова кариера в събота, когато спечели с единодушно съдийско решение битката си с Андерсън Силва, включваща нокдаун в осмия рунд, който подпечата победата. По-рано през нощта обаче, Нейт Диаз – който беше там, подкрепяйки своя съотборник Крис Авила, който също се биеше в галавечерта – влезе в задкулисна кавга с един от членовете на екипа на Пол.

„Те говореха глупости на някого от моя екип и хвърлиха бутилка с вода по съотборника ми“, каза Пол. „И тогава започнаха да хвърлят още бутилки, кутии и какво ли още не във въздуха. Моята охрана се намеси и ги избута, а те се отдръпнаха по коридора. Някакъв човек от моя отбор просто минаваше, опитвайки се да влезе в моята съблекалня, която беше точно там, и той беше хванат в кръстосания огън. Той не знаеше какво става и изведнъж всички му скочиха. Но след това моята охрана ги изгони и те избягаха."


Пол не присъства лично на кавгата, тъй като се подготвяше за битката си срещу Силва, но всичко е стигнало до него бързо, тъй като веднага след победата си, YouTube звездата призова за битка с Диаз.

Вижте също: Джейк Пол предизвика 'кучката' Диаз и Канело

Това е битка, за която феновете си фантазират от години, като мнозина смятат, че напускането на Диаз от UFC е пряко свързано с желанието му да се боксира с Пол. Самият Диас дори спомена този факт в речта си след двубоя в UFC 279, казвайки, че ще „поеме друга професия и ще стане най-добрият в това“. След като Диаз изпълни договора си с UFC, нищо не пречи на двамата врагове най-накрая да проведат супербитката, а за Пол това е повече от желано.

„Ако той действително е прекратил договора си с UFC, аз съм навит“, каза Пол. „Току-що победих един от най-великите ММА бойци на всички времена, а Нейт Диаз е лесна работа. Андерсън Силва е много по-труден от Нейт Диаз. Диаз е бавен и е в края на кариерата си. Той загубил силата в удара си. Може би все още има умения в жиу-жицу. Но що се отнася до ударите и всичко това, той е просто махленски боец, а боксът е най-чистият спорт. Това е изкуство. Не можете да влезете и да се биете с някого както на улицата в боксов мач. Андерсън има обсег, има височина, Андерсън удря по-силно, по-хлъзгав е, има по-добро движение на главата, списъкът с уменията му продължава. Така че знам, че Нейт е по-лесен."

Букмейкърите изглежда са съгласни с Пол, тъй като той е значителен -260 фаворит пред Диаз, което предполага 72,2 процента вероятност за победа.

Но остава въпросът дали битката изобщо ще се състои или не.

По време на участието си в UFC Диаз беше известен като труден за преговори и тъй като той вече стартира собствена бойна организация и заради това по-малкият брат Диаз може да не е изцяло фокусиран върху собствената си бойна кариера в момента.

Ако нещата са такива, тогава Пол ще се бие с всеки друг, срещу когото има смисъл.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес