Зареждане

Дон Кинг бе осъден в Ню Йорк

Дон Кинг бе осъден в Ню Йорк
Публикувано на: Октомври 6, 2014 в 17:00 ч
Източник: Novsport.com
Федералният окръжен съд в Ню Йорк призна за виновен американския боксов промотър Дон Кинг, предава ИТАР-ТАСС, цитиран от Novsport.com. Разследванието по отношение на Кинг беше инициирано от шефа на промотърската компания "Мир бокса" Андрей Рябински, който поиска компенсации в размер на 2.4 милиона долара. Все още не е ясно каква финансова санкция ще бъде наложена на американеца.

Кинг е нарушил договора при провеждането на боксовия мач между руснака Денис Лебедев и Гилермо Джоунс (Панама). Съдебното дело срещу Кинг, който е 83-годишен, беше образувано през май тази година. Срещата за титлата по бокс за професионалисти на Световната боксова асоциация (СБА) в категория до 90,7 килограма, която беше насрочен за 25 април в Москва, не се състоя заради положителната допинг-проба на панамеца. Пробата му беше взета на 23 май.

В деня на мача стана известен положителния резултат, според който Джоунс е употребявал диуретика фуросемид, най-вероятно за сваляне на килограми. Според съда това, че Джоунс е уличен в употреба на допинг "ясно говори за нарушаване на договора". Кинг помоли съда да не зачита иска на руснака, след като срещата беше отложена, но това не беше уважено. Гилермо Джоунс беше наказан за две години за употреба на допинг.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес