Зареждане

Дионтей Уайлдър разкритикува Антъни Джошуа, че заблуждава хората

Дионтей Уайлдър разкритикува Антъни Джошуа, че заблуждава хората
Публикувано на: Декември 7, 2023 в 17:05 ч
Дьонтей Уайлдър смята, че Антъни Джошуа е изкуствено създаден талант.

В интервю за Брайън Къстър в подкаста The Last Stand тежкият боксьор от Тускалуза, Алабама, обвини лондонския Джошуа, че заблуждава боксовата общественост, като създава впечатление, че е по-популярен, отколкото е в действителност.

Коментарите идват само няколко седмици, след като двамата споделиха сцената на пресконференция за отделни планирани битки на 23 декември в Рияд, Саудитска Арабия. 

Джошуа ще се изправи срещу Ото Валин в главното събитие, докато Уайлдър ще се изправи срещу Джоузеф Паркър.

И Джошуа, и Уайлдър като цяло бяха сърдечни един към друг на пресконференцията, а Уайлдър дори изглеждаше, че е оправил трънливите си отношения с дългогодишния промоутър на Джошуа - Еди Хърн.

Но изглежда, че тази добронамереност се е изчерпала.

В интервюто с Къстър Уайлдър обвини Джошуа, че прилага схема за продажба на билети, за да създаде илюзията, че битките му са разпродадени. Джошуа е една от най-големите спортни звезди в родната си Англия и редовно пълни стадионите за своите двубои. 

"Казвал съм го много пъти преди и ще го кажа отново: има разлика между това, дали шампионите се раждат и дали се правят", каза Уайлдър. "А Джошуа беше направен, разбирате ли ме? Той беше създаден боец. Купиха му нещо, дадоха му нещо. Дори с някои неща, с арената." "О, те продадоха това." Не! Всички вие не сте продали нищо. Всичките ви билети бяха отпуснати и вие ги препродадохте.

"Знам как работи цялата игра, брато. Аз съм зад кулисите. Знам как работят нещата. Искаш да изглежда, че е разпродадено, пускаш си билети и си изграждаш собствено малко нещо и си купуваш всички билети. Сега изглежда, че си разпродал залата. И какво правиш? Единственото, което правите, е да ги върнете на пазара и да ги препродадете."

"Това е един от най-старите трикове в книгата, когато става въпрос за бизнес", продължи Уайлдър. "И сега хората отвън, които гледат, казват: "О, Боже, те се разпродадоха по-бързо от Майкъл Джексън." Сериозно ли? Ето как е. Ето как се прави този трик."

Има големи очаквания, че Уайлдър и Джошуа най-накрая ще се срещнат на ринга през следващата година, ако победят в своите двубои на 23 декември.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес