Зареждане

Dillian Whyte надви Joseph Parker и се доближи до титлата

Dillian Whyte надви Joseph Parker и се доближи до титлата
Публикувано на: Юли 30, 2018 в 09:54 ч
Dillian Whyte се доближи до мечтаната среща за титлата в тежка категория след като надви Joseph Parker в Лондон.

30-годишният боксьор прие рисковата среща с надежда за реванш с Anthony Joshua или битка с WBC шампиона Deontay Wilder и успя да я спечели със съдийско решение.

Тежък нокдаун и умората в последния рунд затрудниха защитата му срещу бившия WBO първенец, но след 2-та нокдауна на неговия противник той спечели повече точки, които се отразиха и на крайния резултат.

Whyte отбеляза най-красивата си победа откакто падна от Joshua в края на 2015-та, като разбира се и Parker не остана по-назад със своята техника и скорост.

Още в първия рунд Whyte усети проблемите, с които ще се сблъска по време на срещата - скоростта беше в полза на Parker, който във втория рунд претърпя нокдаун, но бързо се върна в играта.

Parker беше колеблиw в продължение на няколко рунда, като му липсваха амбиция и вяра, което също му попречи и в срещата с Joshua.

Whyte играеше настоятелно с един и същ удар, като в 4-тия рунд направи смяна.

Агресията на Whyte заработи срещу него самия и в 5-тия рунд отнесе тежко дясно кроше. В 8-мия обаче успя да повали опонента си, с което си заслужи и победата.

Със сериозно ляво кроше в брадичката на Parker, Whyte нанесе удар, който дори Joshua не успя да осъществи. След като се изправи, Parker въобще не изглеждаше способен да обърне резултата.

Parker нарани своя противник с мощен ъперкът в 11-тия рунд, като в 12-тия направо го прати на земята.

Whyte обаче целеустремено се върна в играта и беше спасен от финалния гонг.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес