Зареждане

Deontay Wilder ще защитава титлата си срещу Bermane Stiverne

Deontay Wilder ще защитава титлата си срещу Bermane Stiverne
Публикувано на: Октомври 6, 2017 в 11:00 ч
 
Deontay Wilder ще се изправи срещу човека, от който взе световната титла в тежка категория - Bermane Stiverne.
 
Luiz Ortiz трябваше да оспорва шампиона на WBC, но не успя да премине допинг теста, след което управителния орган отхвърли пуснатата от кубинеца жалба.
 
Wilder ще се изправи срещу Stiverne на 4-ти ноември в "Barclays Center" в Бруклин, Ню Йорк, което към този момент се очаква да бъде потвърдено.
 
Steverne, който бе класиран на първо място като претендент на WBC, трябваше да се изправи срещу една по последните жертви на Anthony Joshua - Dominic Breazeale, а победителят щеше да се изправи срещу Wilder.
 
 
Иначе "Bronze Bomber" взе коланът на WBC от Stiverne с единодушно съдийско решение през януари 2015-та година.

Тогава Stiverne обвини за загубата проблемите му с хидратацията и призова за незабавен реванш, но оттогава се е боксирал само веднъж, това се случи преди почти две години.
 
Роденият в Хаити боксьор, известен като "B.WARE", остава единственият боксьор, който не е бил нокаутиран от Wilder.
 
 
Ето и официалното изявление на WBC свързано с пропадналата битка между Wilder и Ortiz и новата такава между Wilder и Stiverne:
 
"World Boxing Council (WBC) приключи процеса си за чиста боксова програма свързана с неблагоприятната находка открита в тялото на Luiz Ortiz."
 
"Официалното решение е било изпратено до съответните страни. WBC оттегля одобрението си за битка между Wilder и Ortiz и Wilder ще се бие със задължителния претендент Bermane Stiverne." 

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес