Зареждане

Даниел Асенов не остави шанс на румънец в Токио

Даниел Асенов не остави шанс на румънец в Токио
Публикувано на: Юли 26, 2021 в 15:25 ч
Източник: БФ Бокс
Даниел Асенов се изстреля към 1/8-финалите на боксовия турнир на Олимпийските игри в Токио. 24-годишният българин постигна убедителна победа в първия си мач в категория до 52 килограма в японската столица. Родната звезда срази с 5:0 съдийски гласа представителя на Румъния Козмин Гирлеану.

Българинът започна в типичния си, атакуващ стил, като от началото на двубоя опитваше да вкарва комбинации в главата на румънеца. Тайсъна респектира 22-годишния си опонент и в откриващите минути ясно показа, защо е спечелил 6 титли от европейски първенства за мъже и подрастващи, вземайки рунда с категоричен превес.

Даниел продължи да е агресивен и в първите две минути на втората част засипа противника си с нова порция комбинации в главата. В самия край Гирлеану отговори на свой ред, което му донесе известен дивидент в съдийските карти, но въпреки това нашият национал остана с превес преди финалният рунд.

В него Асенов действа малко по-предпазливо, но след като регистрира няколко попадения, отново повиши значително оборотите и завърши подобаващо сблъсъка. Поведението на българския национал показа, че Даниел е готов да преследва нещо повече на Игрите.

“Очаквах мачът да бъде труден, да има напрежение. Но показах добра игра и горе-долу явно превъзходство. Физически се чувствам повече от добре, дано така да продължа до финала на Олимпийските игри. Важното е да няма контузии и се надявам да остана здрав до самия край. Смятам, че и тримата бяхме готови за олимпийско злато. Напълно е възможно да стана шампион, с тази цел съм дошъл, да покажа най-доброто, да радвам България и да ме видят на първото място на стълбичката”, каза след успеха си Даниел.

За място на 1/4-финалите Асенов ще боксира на 31 юли срещу испанеца Габриел Ескобар. Двубоят е от 11:30 часа българско време. Така той се присъедини на тази фаза към Стойка Кръстева. На 29 юли от 13:39 часа тя ще срещне Вирджиния Фукс (САЩ) при 51-килограмовите.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес