Зареждане

Далаклиев защити Лесов и федерацията по бокс

Далаклиев защити Лесов и федерацията по бокс
Публикувано на: Септември 21, 2009 в 10:32 ч
 
Световният шампион по бокс в категория до 54 килограма и капитан на българския национален отбор Детелин Далаклиев чрез спортна редакция на БТА публикува открито писмо до организаторите на срещата за промени в българският бокс, в което пише:

"Господа псевдоприятели на бокса,
 
Изключително съм обиден от отношението ви към успешното ни представяне на световното първенство по бокс в Милано. Не може броени дни след нашия успех на този голям форум Вие да изразявате мнение, че българският бокс е стигнал дъното си. Та вие отричате осемнадесетте медала, извоювани от нашите боксьори от европейски първенства, в забележете - всички възрастови групи, през миналата година. Дали друга федерация има такива успехи за 2008 година? Вие искате да смените треньора Петър Лесов. Той единствено иска желязна дисциплина и много старание в тренировките, което на мен ми допада, и се радвам, че тренирам при доказал се човек в бокса. Вие искате да смените президента на нашата федерация - човека с изключително голям принос за извоювания от мен златен медал и всичките ми успехи от 2003 година досега. Единственият ръководител с изключителни позиции в световния и европейски бокс, в което аз за пореден път се уверих в Милано. И за голяма съжаление предлагате хора, неуспели в този спорт, като Андрей Дойчев - следствен за откраднати екипи, ръкавици и каски, за които ние боксьорите многократно му се молихме да ни дава. Като Михаил Делев - от двадесет години извън бокса и уволнен от ДАМС за несправяне със задълженията си, също така изваден като доносник от Държавна сигурност. Като Валери Иванов - един човек,който никога не се е занимавал със спорт и който единствено се пъчи, че е президент на БК Спартак, но аз не съм виждал този клуб да е участвал някъде. Като д-р Христов - човек на над осемдесет години, свикнал само да ходи по чужбина и да взима командировъчни и който на едно състезание в Талин ми говореше наруски като мислеше, че аз съм руснак.И още няколко мераклии за слава на наш гръб, които аз лично не познавам. Питам се защо направихте това събрание точно сега, когато българският бокс стигна своя златен връх от четиринадесетгодини насам. Ами много просто - Вие никога не сте вярвали в нас и очаквахте провал на това световно първенство и точно за това предвидихте това ваше събиране след първенството. Вие провокирахте по-младите в отбора да не ходят на лагер в Чечня, защото и без това след световното ще дойдете на власт и ще им увеличите заплатите. Господа,ако вие управлявате нашия спорт, аз съм съгласен да върна златния си медал. Моля не разбивайте направеното досега. По този начин вие гоните младите от залите, защото не признавате постигнатото от нас, а мислите за своя облага. Господа "приятели" на бокса, вие, които се биете в гърдите и искате да оправите българския бокс, защо никой от вас не ми се обади да ми честити златният медал. Защото сигурно много съжалявате, че съм го взел, а и съм сигурен, че сте палили свещи в църквата да се провалим на това първенство. За разлика от целия български народ, който е много щастлив за постигнатото от мен. А това ме прави горд, че съм БЪЛГАРИН.

 Г-н Георгиев 
Аз лично не ви познавам, но приветствам всеки, който иска да дава пари за спорта. Моят съвет е - отървете се от тези псевдоприятели на бокса, които от няколко години разединяват българския бокс, и намерете друга формула за помагане на бокса, а не чрез разединение. Аз като дългогодишен състезател на националния отбор и негов капитан заставам твърдо зад сегашното ръководство и старши треньора Петър Лесов. Приканвам всички, които обичат бокса, да престанат с тези лични амбиции, а на хора като тези организатори на тази сбирка и мечтаещи за власт, да се захванат здраво с работа и нека да се докажат не със събрания, а с много работа в боксовите зали. Само така ще можем да увеличим златните ни медали и да носим радост на всички българи и с гордост да се наричаме българи. "
 

детелин далаклиев бокс българия

Източник: БТА

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес