Зареждане

Бетербиев за Бивол: Държи само 1 титла, а говорят, че е най-добрият

Бетербиев за Бивол: Държи само 1 титла, а говорят, че е най-добрият
Публикувано на: Февруари 18, 2023 в 00:00 ч
Феновете на бокса отдавна мечтаят за среща между двама руски спортисти - Дмитрий Бивол и Артур Бетербиев.

Битката за абсолютната световна титла в полутежка категория е напълно възможна, но засега организаторите и телевизионните канали не могат да се споразумеят по никакъв начин. Самите спортисти нямат нищо против за битка помежду им.

Дмитрий и Артур винаги изразяват готовността си да се срещнат на ринга. Преди такъв двубой беше много по-необходим за по-малко популярния от Бетербиев, Бивол. Дмитрий има само един колан, но сега ситуацията се промени.

2022 беше триумфална година за Бивол. Решавайки да се бие със Саул Алварес, руснакът рискува всичко, но спечели. Легендарният Канело не можеше да направи нищо срещу скоростта и техниката на Дмитрий.

Мексиканецът загуби, а Бивол се превърна в суперзвезда за една вечер. Последва още една защита с друг мексиканец с лицето на Жилберто Рамирес. Не е чудно, че световната преса започна да носи Дмитрий на ръце и дори го обяви за най-добрия боксьор на 2022 година.

Бетербиев обаче не е съгласен с цялото внимание, което е насочено към неговия колега.

„Не знам по каква версия е признат Бивол. Според някои версии той вероятно е бил признат, но това не е боксьорът на годината. Не следя много тези неща. Дори не знам защо го признаха за такъв. 

Говорят сред хората и казват, че са го признали за най-добър. Оказва се, че бил най-добър, независимо от категорията. Той бил боксьор номер едно. Това звучи някак нелогично. Не знам защо е признат и по каква версия. 

Може би единствената титла, която има е тази на WBA.“, каза Бетербиев в YouTube канала MMATIKA.

Прав ли е Бетербиев ?





Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес