Зареждане

Азиатската конфедерация по бокс напуска IBA

Азиатската конфедерация по бокс напуска IBA
Публикувано на: Юни 26, 2023 в 02:00 ч
Преди няколко дни МОК официално оттегли признанието на IBA. Организацията ясно показа, че няма намерение да търси допирни точки. Международната боксова асоциация получи много сериозен удар. Тя загуби правото да проведе квалификационен турнир за предстоящите олимпийски игри през 2024 г. в Париж.

Още тогава беше ясно, че големите загуби няма да могат да бъдат избегнати. А сега предстои да започне мащабно бягство от IBA. Азиатската конфедерация по бокс обяви желанието си да напусне IBA. Според Ройтерс Азиатската боксова конфедерация е взела това решение, защото МОК е оттеглил признаването.

В продължение на два дни бордът на директорите на азиатската конфедерация обсъждаше бъдещето и  по-нататъшното развитие на ситуацията. Резултатът няма да се хареса на IBA и президентът Умар Кремльов. Азиатската боксова конфедерация свиква извънреден конгрес, на който официално ще обяви оттеглянето си от IBA.

Освен това организацията възнамерява да се присъедини към партньорите, които ще осигурят квалификационния турнир за Олимпийските игри. Това означава, че тя ще стане член на американска федерация, наречена World Boxing.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес