Зареждане

Артур Бетербиев: Не свързвам бъдещето си с Канада, а с Русия

Артур Бетербиев: Не свързвам бъдещето си с Канада, а с Русия
Публикувано на: Март 17, 2023 в 00:00 ч
Артур Бетербиев може и да взе канадско гражданство, но не се чувства канадец и не вижда бъдеще там.

Артур е обединен шампион в полутежка категория, като притежава титлата на IBF от 2017 г., титлата на WBC от 2019 г. и титлата на WBO от 2022 година. Той е с рекорд 19-0 на ринга и печели всяка своя битка с нокаут.

Бетербиев е родом от Дагестан, но е чеченец. Той планира да се завърне в Русия, защото там вижда своето бъдеще.

"Роден съм в Дагестан, но съм чеченец. Наскоро ме попитаха в Англия: „Гордееш ли се, че идваш от същото място като Хабиб, Ислам Махачев ?“ Аз съм чеченец по националност. Вече 10 години съм в Канада. 

Когато се преместих там, беше трудно за всички ни. Поставиха ми условие да се преместя със семейството си. Ако не беше това, сигурно спокойно щях да вървя напред-назад. 

След първите битки започнаха да ме разпознават в града. Тогава съдилищата дойдоха при мен. Когато трябваше да инвестират пари в мен, за да ме издигнат, напротив, те ме съдиха. 

Майка ми също е в Канада. Аз съм най-малкият в семейството. Късметлия съм. Живеем заедно вкъщи. Мама лесно се съгласи да дойде. Отначало тя не идваше, а след това й стана скучно вкъщи. 

Всъщност няма да кажа, че свързвам бъдещето с Канада. Формирах се като човек повече в Русия. Бих искал да се върна, да продължа да живея в Русия. Но децата - не знам как ще мислят. 

През лятото задължително ходим в Русия за три месеца. Моето семейство много обича Русия. Сигурно защото няма училище, затова искат да идват тук.", сподели Артур в скорошно участие в подкаст.

В момента Артур води преговори за битка с Калъм Смит.





Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес