Зареждане

Anthony Joshua: 'Тежката категория ще тества волята на Usyk'

Anthony Joshua: 'Тежката категория ще тества волята на Usyk'
Публикувано на: Септември 11, 2018 в 11:33 ч
Anthony Joshua уважава уменията на Oleksandr Usyk.

И въпреки това в началото на седмицата Joshua сподели, че на украинеца ще са му необходими повече неща от едните голи умения, за да се оправи в тежката категория. Joshua (21-0, 20KO), който притежава IBF, IBO, WBA, WBO титлите в тежка категория, беше запитан какво мисли за Usyk като евентуален противник по време на пресконференция преди защитата на WBA титлата му срещу Alexander Povetkin (34-1, 24KO), която ще се състои на 22-ри септември в Лондон.

31-годишният Usyk (15-0, 11KO) се очаква да се изправи срещу британеца Tony Bellew (30-2-1, 20KO) в следващата си битка Все още обаче не е ясно в коя категория точно ще се състои сблъсъкът им.

Така или иначе, Usyk все някога ще се прехвърли в тежката категория. Eddie Hearn, промоутърът на Joshua, спомена украинеца като възможен противник за Joshua, когато Usyk подписа споразумение с компанията на Hearn, Matchroom Boxing.

"Ако се прехвърли успешно, да. Не бива да забравяме обаче, че тежката категория в наши дни е по-различна от тази, която е била по времето на Muhammad Ali и Marciano. Аз, Deontay Wilder и Tyson Fury не бяхме толкова умели, но сега координацията ни е по-добра, можем да удряме, силни сме. Usyk ще трябва внимателно да се прехвърли и да разбере точно колко здраво удряме в тежката категория."

"Не всичко е умения, това е тежката категория. Тук волята играе сериозна роля. Въпросът е колко можеш да поемеш. Знам, че той има много аматьорски опит, а и се справя добре в долната категория. Качи ли се при нас обаче, волята му ще бъде подложена на изпитания, редом с уменията му. Интересно ще бъде да следим развитието му. Добре дошъл е, разбира се, тъй като е изключително полезен на спорта."

В последната си среща Usyk успя да надвие руснака Murat Gassiev и спечели със съдийско решение битката, която се състоя на 21-ви юли в Москва. Олимпийският медалист успя да защити WBC и WBO титлите си, като отне от Gassiev (26-1, 19KO) поясите на IBF и WBA.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес