Зареждане

Антъни Джошуа получи 28-дневна забрана да се боксира

Антъни Джошуа получи 28-дневна забрана да се боксира
Публикувано на: Септември 30, 2024 в 02:00 ч
Антъни Джошуа загуби един от най-големите боксови мачове за последните години от своя сънародник Даниел Дюбоа на 21 септември.

Дюбоа се оказа твърде силен и нокаутира Джошуа в 5-тия рунд пред близо 100 000 души. Тази загуба донесе на Джошуа 28-дневно отстраняване от бокса. Британският боксов контролен съвет наложи на Антъни Джошуа стандартна 28-дневна забрана. Това се случва автоматично при бойци, които претърпят нокаут. Забраната е предназначена за защита на боксьорите.

Джошуа трябва да премине медицински прегледи, преди да може да се върне на ринга. За щастие на Джошуа, това спиране няма да има големи последствия, тъй като той вероятно няма да се бие отново до 2025 година. Тайсън Фюри, друго голямо име в бокса в тежка категория, даде да се разбере, че е разочарован от загубата на Джошуа.

Във видео Фюри извика:

"Това ми струваше £150 милиона!"

С това той нямаше предвид, че е заложил на Джошуа, а че огромната възможност за битка помежду им вече е изчезнала. Ако Джошуа беше спечелил срещу Дюбоа, щеше да бъде планирана супер битка между Джошуа и Фюри. Тази битка, която можеше да генерира милиарди приходи, вече е история.

Антъни не планира да спира с бокса и ще гони реванш с Дюбоа.



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес