Зареждане

Ангел Димитров е световен вицешампион по бокс

Ангел Димитров е световен вицешампион по бокс
Публикувано на: Декември 4, 2023 в 15:36 ч

Източник: БФ по бокс

Ангел Димитров е вицешампион на света. 16-годишният ни талант, бронзов медалист от Европейското първенство в Плоещ (Румъния), спечели сребърното отличие на шампионата на планетата в Ереван. Българинът изигра много добър финален двубой в категория до 50 килограма срещу представителя на домакините Тигран Овсепян. И макар срещата да премина равностойно, арменецът получи победата с 5:0 гласа.

Ангел започна много силно срещата и съумя да вземе превес. Той се адаптира много добре към обратния гард на съперника си и това му донесе успех в първия рунд, който завърши в негова полза. Във втората част обаче националът ни отстъпи малко инициативата и арменецът се възползва, с което обърна резултата в съдийските карти. Всичко се реши в третата част, като Димитров нанесе няколко тежки попадения на съперника си, но съдията на ринга не отброи нокдаун, какъвто можеше да даде на Овсепян. Така всичко опря до решенията на съдиите, които за съжаление посочиха арменеца за победител.

Въпреки поражението Димитров заслужава адмирации за цялостното си представяне. България се отличи с двама медалисти, след като Янко Илиев спечели бронз в категория до 52 килограма. Тимът ни бе воден на Световното първенство от олимпийските шампиони Петър Лесов и Стойка Кръстева.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес