Зареждане

Амир Хан обяви оттеглянето си от бокса

Амир Хан обяви оттеглянето си от бокса
Публикувано на: Май 14, 2022 в 10:00 ч
Бившият шампион в бокса Амир Хан обяви оттеглянето си от бокса.

35-годишната легенда от Болтън го направи чрез пост в социалните мрежи. Хан успя да запише 34 победи и 6 загуби в кариерата си. 21 от победите му бяха с нокаут, а 5 от загубите също дойдоха след нокаут.

Като аматьор, Хан спечели сребърен медал в лека категория на Олимпийските игри през 2004 г., като на 17 години стана най-младият олимпийски медалист по бокс във Великобритания.

Амир стана един от най-младите британски професионални световни шампиони, като спечели титлата на WBA на 22-годишна възраст. 

"Дойде време да окача ръкавиците. Чувствам се благословен, че имах толкова невероятна кариера, продължила над 27 години в спорт, който обичам със страст. 

Започнах като 17-годишно момче от Болтън, което постига мечтата си да спечели олимпийски медал за страната си, и да стане двукратен световен шампион по бокс. 

Боксът ме изгради и ми даде платформа, която с гордост съм използвал, за да помагам и вдъхновявам другите. 

Искам да благодаря от сърце и на невероятните екипи, с които съм работил, и на моето семейство, приятели и фенове за любовта и подкрепата, които ми оказаха", написа Хан в социалните мрежи.

За последно Хан се състезава в края на февруари тази година. Той загуби от Брук с нокаут в 6-тия рунд.






Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес