Зареждане

Alexander Povetkin ще се бие още два пъти и после се оттегля

Alexander Povetkin ще се бие още два пъти и после се оттегля
Публикувано на: Ноември 14, 2018 в 09:32 ч
Олимпийският златен медалист Alexander Povetkin (34-2, 24KO), който е на 39- години, ще се бие още два пъти преди да се оттегли завинаги от спорта.

През септември той се би навярно за последен път за титлата и беше нокаутиран в рамките на 7 рунда от WBO, WBA, IBF, IBO шампиона в тежка категория, Anthony Joshua.

Povetkin притежаваше преди WBA титлата, като единствената му друга загуба беше със съдийско решение през 2013-та, от Wladimir Klitschko.

Неговият промоутър, Andrei Ryanbinski, напълно подкрепя решението на своя боец.

"Говорили сме го с Alexander и се съгласихме, че ще издържи още една-две срещи после ще сложи край на кариерата си."

"Не сме готови още да обсъждаме имената на бъдещите опоненти, но това, което мога да кажа е, че срещата с Joshua направи силно впечатление на британските фенове. Те бяха впечатлени от куража на Alexander и начина, по който се би. Бойците, които се бият до откат са наистина ценени по света."

"Мислехме, че е време да сложим край на кариерата му, но в Англия ни предложиха да се бием още един-два пъти, защото имало голям интерес към Alexander. Затова ще поостанем още малко."

Президентът на WBC, Mauricio Sulaiman не вижда нищо лошо в решението на Povetkin да остане:

"Alexander е много добър боксьор. Ако реши да продължи кариерата си, това е защото има лъвско сърце. Пожелаваме му късмет. Мисля, че има още какво да покаже и е способен да надвие голяма част от боксьорите в тежка категория."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес