Зареждане

Алексей Рибчев: Ще смачкам аржентинеца

Алексей Рибчев: Ще смачкам аржентинеца
Публикувано на: Май 17, 2012 в 10:54 ч

 Източник: Sportal.bg

 Българският боксьор Алексей Рибчев - Рибата, отсече, че ще смачка своя съперник Хавиер Андино (Арж) в предстоящия мач за титлата на Универсалната боксова организация в средна категория. Двамата ще се срещнат на 18 май в Зимния дворец на галавечерта "Завръщането" от веригата "Боксмания".

"Ще го смачкам, това е мое задължение, защото ще се бия пред родна публика - каза Рибчев (12 победи, 4 с нокаут, 3 загуби и 1 равен). - Имах травма, но вече всичко е наред. Подготвих се отлично. Разучил съм Андино. Знам, че играе с обратен гард, но това не е проблем за мен."
 
Южноамериканецът (14 победи, 7 с нокаут, 3 загуби и 1 равен) пристигна в понеделник вечерта след 13-часов полет.
"Сигурен съм, че ще се получи добра среща - каза Андино. - Ще се бия в различна категория от моята. Обичайно боксирам в горната суперсредна. Нямам проблеми с килограмите. Свалих ги навреме. Ще направя спектакъл за феновете на бокса. Знам, че ще се бия като гост, но се надявам съдиите да отсъждат коректно."
 
Галя Иванова изглеждаше в страхотна форма на официалната пресконференция за петъчната галавечер. Тя ще боксира в 6-рундова среща със сръбкинята Флейс Дженджи, след като беше близо три години извън ринговете.
"Чувствам се нормално и тренирана, но има леко напрежение преди срещата - каза бившата световна шампионка. - Моята съперничка със сигурност ще бъде доста стресната пред българска публика."
Спас Генов (6 победи, 5 с нокаут) също се завръща пред родните фенове, след като живя в Германия през последните 3 години. Негов противник ще бъде Миле Николич (7 победи, 4 с нокаут и 13 загуби)
"Вече от седмица съм тук - коментира европейският вицешампион от Пловдив'06. - Тренирах в моя роден клуб в Бургас през последните дни. В мача със сърбина нищо не се знае. Може аз да го нокаутирам, може и той мен."
 
На ринга в петък вечер ще се качат тримата български боксьори, които ще участват на олимпиадата в Лондон - Александър Александров (49 кг), Детелин Далаклиев (56) и Тервел Пулев (91 кг). Те ще бият със съперници от Сърбия по аматьорските правила.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес