Зареждане

Алексей Рибчев обърна Хавиер Андино след тежък нокдаун

Алексей Рибчев обърна Хавиер Андино след тежък нокдаун
Публикувано на: Май 19, 2012 в 11:32 ч

Източник: Sportal.bg 

Алексей Рибчев – Рибата, обърна по страхотен начин развоя на мача с Хавиер Андино – Аржентинската кобра, за интгерконтиненталната титла на Универсалната боксова организация в средна категория. Двамата сътвориха страхотно зрелище на галавечерта „Завръщането” от веригата „Боксмания”. Пред 500 зрители в Зимния дворец и пряко в ефира на „Нова Спорт” русенецът беше свален в тежък нокдаун през втория рунд. 29-годишният българин успя да се съвземе и до края на срещата доминираше. Рибчев беше затруднен и от аркада на дясната вежда. След последния гонг тримата съдии бяха единодушни в победата на Рибата. Те отчетоха 118:109 в своите карти.

„Беше много тежко, но още преди мача казах, че ще го смачкам. Намери ме с ляво кроше. Уцели ме сериозно, но след тази ситуация показах, че съм по-добрият боксьор.”

Това беше 13-а победа (4 с нокаут) за Рибчев, който има 4 загуби и 1 равен.

Със страхотни аплодисменти беше посрещната бившата световна и европейска шампионка за професионалисти Галя Иванова. Тя показа страхотна форма при успеха над Флейс Дженджи (Сър) в категория петел. 34-годишната бургазлийка доминираше през всичките шест рунда и едва не отказа своята противничка. Иванова регистрира 13-ия успех (1 с нокаут) срещу 7 поражения и 3 равни.

„Радвам се, че играх пред българска публика. Свикнала съм да ме освиркват в чужбина, но тук беше много хубаво. Благодаря на Васко Василев, че направи тази страхотна галавечер и ми предостави възможност да боксирам. Надявам се през есента да си върна световната титла.”

Още един топбоксьор направи свое успешно завръщане на родна земя. Спас Генов нямаше проблеми с Миле Никулич (Сър) в двубой от полутежка категория. 30-годишният бургазлия отказа своя съперник в третия рунд и записа 7-и успех от 7 мача (6 с нокаут).

„Щастлив съм, че отново показах какво мога в България. Сърбинът много носеше на бой, но накрая го пречупих. През септември ми предстои нов мач. Той ще бъде в Германия.”

Тримата български олимпийци в боксовия турнир – Александър Александров, Детелин Далаклиев и Тервел Пулев направиха официални спаринги. Те записаха победи съответно над Милуш Балтич, Стефан Куцаров и Цветан Димитров.

Сред зрителите беше европейският шампион по бокс за професионалисти Кубрат Пулев. Той получи чек за 10 000 евро от президента на Българската федерация по бокс Красимир Инински.

Останалите резултати:

64 кг
Милена Колева победи Борислава Горанова със съдийско решение

81 кг
Абдула Арабие нокаутира в първия рунд Мерджедин Юсеинов

75 кг
Самет Хюсеинов победи по точки Виктор Цонев

62 кг
Йордан Василев – Буболечката победи с техническинокаут Асен Василев

+91 кг
Таяр Мехмед – Султана победи по точки Деян Михайлов 

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес