Зареждане

Украинците ще бойкотират състезания, ако участват руснаци

Украинците ще бойкотират състезания, ако участват руснаци
Публикувано на: Юни 16, 2022 в 18:00 ч
Министърът на младежта и спорта на Украйна Вадим Гуцайт каза, че ако на руски и беларуски спортисти бъде разрешено да участват в международни състезания под неутрален флаг, то украинските спортисти ще бойкотират тези стартове.

Гуцайт смята, че руските спортисти и техните колеги от Беларус подкрепят войната, която Русия започна в Украйна. Вадим е категоричен, че всички спортисти от Русия и Беларус не трябва да се състезават в международни състезания.

„Неприемливо е! Спортисти от тези страни не могат да участват в международни състезания нито под свои, нито под неутрални флагове. Те мълчаливо са съгласни с войната или открито я подкрепят. 

В случай, че спортисти от Руската федерация и Република Беларус имат право да участват в състезания, украинските спортисти са готови да блокират изявите си и да бойкотират състезанията. 

Светът няма право да забрави за войната, която Русия започна срещу Украйна “, сподели Гуцайт на сайта на Министерството на спорта на Украйна.

Той призова президентите на украинските федерации да пишат на международните спортни федерации, за да предотвратят подобни случаи, а също така предложи да поканят техните лидери в Украйна.






Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес