Зареждане

Убиха 14-годишен джудист, защото отказал да загуби

Убиха 14-годишен джудист, защото отказал да загуби
Публикувано на: Февруари 22, 2021 в 00:00 ч
В Туркменистан е починал 14-годишният Сюлейман Турсунбаев, който беше жестоко бит след победа в турнир по джудо. Според медиите в Бахарден неизвестни хора са опитали да принудят младия спортист да загуби, с което той категорично не бил съгласен.

На финала Турсунбаев печели убедителна победа над своя съперник, кадет на Института на Министерството на вътрешните работи на Туркменистан и стана победител в състезанието, което беше проведено в началото на февруари в Бахарден.

Веднага след турнира 14-годишният победител Турсунбаев е откаран в непозната дестинация от млади хора. Тийнейджърът е жестоко бит и оставен да умре на улицата.

Според източника turkmen.news случайни минувачи са извикали линейка. Младежът е откаран в една от столичните болници, но лекарите отказват да помогнат на Сюлейман, след  което е откаран в областната болница и там умира няколко дни по-късно.

Родителите на момчето вече са се обърнали към президента на Туркменистан Гурбангули Бердимухамедов с молба да се намерят и накажат участниците в инцидента.0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес