Зареждане

Семинар с Иван Иванов за използването на "Българската торба"

Семинар с Иван Иванов за използването на "Българската торба"
Публикувано на: Декември 2, 2012 в 15:53 ч
Източник: bjj-bg.com
Поради изключително приятните спомени и добрите отзиви на всички взели участие в миналогодишния семинар с легендата на българската и американската класическа борба – Иван Иванов, точно една година по-късно, феновете на българската торба имаха удоволствието отново да почерпят напътствия и съвети относно нея и то директно от изобретателя на уредa, който завладя световната спортна сцена и сърцата на атлети, занимаващи се не само с бойни спортове, но и с различни системи за функционални силово-кондиционни тренировки.

На 25.11.2012 г. в залата на Twisted Jiu-Jitsu бе организиран поредния – Bulgarian Bag Workshop. На него присъстваха над 45 участници, като целта беше всеки който не е имал удоволствието да се „ръкува” с торбата, да го стори, а тези които имат предишен опит с нея да изчистят техниката си чрез детайлните наставления и помощта на Иван Иванов и неговия екип. Всеки от участниците разполагаше със собствен уред и така започна 3.5 часовата тренировка, която доказа на спортистите защо този вид тренировки са интегрирани в ежедневието на редица световни шампиони и топ-състезатели по целия свят. През цялото време бате Иван и неговите помощници Ник и Емо следяха за правилното изпълнение на упражненията, даваха съвети и не спряха да насърчават участниците в семинара. Циклите с българската торба изпълниха това за което са създадени, а именно да натоварят и най-малките мускули в тялото, които обикновено остават на заден план в тренировките. Иновативността и въображението на Иван бяха демонстрирани, както когато с една торба бяха показани изключително разнообразни и многобройни упражнения за различните мускулни групи, така и когато той запозна аудиторията с останалите уреди от своя инвентар. След разискване с участниците останахме с впечатление, че „кокалът”, както той го нарича, е станал любим нов уред за повечето от тях. От друга страна, въпреки, че вече сме тествали и други негови изобретения като ластиците HIRTS, все още има редица други пособия, които все още не сме тествали, така че може съвсем скоро отборът ни да има и нов любимец! За финал – щом в бразилското Джу-Джицу бразилците са най-добри, трябва да следваме изградилата се тенденция и ние да нямаме равни в Bulgarian Bag тренировките и тренировъчната система на SUPLES!

Огромни благодарности на бате Иван и целия „SUPLES” екип за поредния отличен семинар и цялостната подкрепа за клуба ни! Един от малкото успели не само в спорта българи, които продължават да допринасят за развитието му!

Всеки желаещ да научи как да използва "Българската торба" ще има тази възможност отново на 11-ти декември в София.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес