Зареждане

Самозащита - как да пазим семейството си, след като после сме виновни пред закона?

Самозащита - как да пазим семейството си, след като после сме виновни пред закона?
Публикувано на: Октомври 4, 2018 в 01:37 ч
Източник: nova.bg
24-годишният Николай отвърна на ударите на сириец, който го нападна с юмруци пред очите на приятелката му и 8-месечното им бебе. Николай твърди, че е действал при самозащита, предава NOVA.

„Мисля, че всеки един човек на моето място би го направил, след като отзад стои цялото му семейство и има секунди да реши какво да направи в тази ситуация”, разказва Николай.

Семейството пътувало с автомобила си за вкъщи, когато шофьор с джип засича колата им.

„След като ме засече, реших да не му давам път. Успя да ме настигне и нарочно успя да удари колата ми два пъти. Изкара ме директно от шофьорската ми седалка и започна с удари, с бутане. С един удар се случиха нещата. За съжаление момчето падна лошо на земята и си удари тежко главата”, разказва още Николай.
 

 
Другият шофьор - 40 годишният Насай Махмуд, е сирийски гражданин с белгийски паспорт. От години живее в страната ни.

„Човекът го предупредих поне два пъти, че съм с бебе в колата и не искам нищо. Но той каза, че не се интересува от това нещо. Просто в погледа му имаше единствено и само агресия”, казва Николай.

След случилото се той е задържан веднага. 24 часа по-късно е освободен с мярка „подписка”. На Николай са му повдигнати обвинения за нанасяне на средна телесна повреда.

„Мисля, че трябва да има някаква справедливост и да се види, че всичко е било с цел самозащита и не съм имал никакъв изход”, казва той.

Състоянието на Насай Махмуд е стабилизирано и няма опасност за живота му. По случая е образувано досъдебно производство.

Явно е, че агресията по улиците нараства и напрежението не е малко сред хората. Но когато става въпрос за самоотбрана на собствения си живот и този на най-близките от семейството безкомпромисен ли трябва да бъде човек или да рискува до край да остави агресора да напада, от страх да не бъде преследван след това от закона?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес