Зареждане

Граплинг турнир Real Grappling Challenge 2 в началото на март

Граплинг турнир Real Grappling Challenge 2 в началото на март
Публикувано на: Януари 9, 2015 в 11:15 ч

Първото планирано състезание по граплинг за тази година бе обявено за 1 март, когато ще се проведе второто издание на Real Grappling Challenge.

Първото събитие събра много любители на играта в стойка, които премериха сили по нов и интересен правилник.

Зад организацията на този турнир стои Българската граплинг асоциация. Малко повече за нея ни разказва един от членовете и - Кристиян Попов.

Какво представлява Бъларската Граплинг Асоциация и каква е нейната цел?
 
Представлява обединение на клубовете с цел развитието основно на граплинг с Gi и без. Вече повече от година организираме съвместни тренировки като наскоро дори проведохме и първото ни състезание Real Grappling Challenge 1, което се проведе на 14 декември в София. Адаптирахме нов правилник, който има за цел да оцени ефективната игра за събмишън, което всъщност е истинската цел на този спорт. Разбира се, не твърдим, че ние сме първите, които сме измислили този тип правилник, но се спряхме на него и на Real Grappling Challenge 1 проработи чудесно.

Какви са целите ви за в бъдеще?
 
Дългосрочните ни цели са да направим този спорт по-популярен у нас и това може стане единствено чрез организирането на състезания. Дори имаме амбиции да го направим и платен в най-близко бъдеще. На 1 март 2015 организираме Real Grappling Challenge 2, след което в началото или средата на юни ще организираме и международно състезание с награден фонд за състезателите. Искаме да благодарим на MMA.bg за съдействието, което ни оказват.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес