Зареждане

Благой Иванов е лице на проект в подкрепа на двигателната активност

Благой Иванов е лице на проект в подкрепа на двигателната активност
Публикувано на: Май 29, 2021 в 19:16 ч
Източник: Sportal.bg
Във времето, в което живеем, редовната физическа активност и изграждането на навици за здравословен начин на живот сред младите хора са още по-важни. Проучвания на Евростат и НСИ обаче показват намаляване на двигателната активност на младежите с 23% за последната година. Паралелно с това данните сочат за увеличаване на вредни навици като употреба на алкохол, тютюнопушене и нездравословна храна. Ситуацията с COVID-19 допълнително задълбочи тези негативни тенденции, като наложените ограничителни мерки повлияха не само на физическото, но и на менталното здраве на младежите.

В отговор на тези тенденции Сдружение "Клуб джудо - Локомотив" осъществява инициатива за насърчаване на младите хора да спортуват, да се хранят здравословно и да изграждат пълноценни отношения с връстниците си на база отговорно и осъзнато поведение. Лице на кампанията е популярният бивш състезател по джудо и самбо Благой Иванов-Багата.

Предвидените разнообразни дейности в рамките на проекта са насочени към повишаване на информираността на младежите за последствията от нездравословния начин на живот и ползите от физическата активност. Наред с това ще се осъществи практическо експериментиране с различни спортни дейности. 30 предварително обучени младежи ще бъдат посланици на здравословния начин на живот и ще реализират атрактивни информационни кампании в област Благоевград, Варна, Бургас и София.

Чрез визуални материали и пълноценно използване на социалните мрежи ще се достигне до голям брой млади хора, които да повишат мотивацията си да се движат и да изградят навици за здравословен начин на живот. Дейностите, свързани с физическата активност, ще бъдат и възможност за развитие на социални умения и придобиване на увереност. Планирани са демонстрации на открито в София и отворени тренировки с фокус върху джудото, представящи различни компоненти за изграждане на здраво тяло и стабилна психика.

Главната цел на проекта е "Не търси оправдание - спортувай с желание!" е създаване на условия за изграждане на социално отговорно поведение сред младите хора, чрез широка информационна кампания за насърчаване на здравословни навици и позиционирането на физическата активност и спорта като достъпно, полезно и забавно занимание.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес