Зареждане

Забраниха на Алджамейн Стърлинг да се бие в Ню Йорк

Забраниха на Алджамейн Стърлинг да се бие в Ню Йорк
Публикувано на: Май 3, 2023 в 00:00 ч
Шампионът на UFC в категория петел Алджамейн Стърлинг получил забрана да се бие в Ню Йорк поради две неблагоприятни находки, открити при сканиране на мозъка.

Стърлинг ще защитава своята титла срещу бившия шампион в две категории Хенри Сехудо в главното събитие на UFC 288 в Нюарк, Ню Джърси тази събота вечер. „Funkmaster“ разкри, че Атлетическата комисия на щата Ню Йорк е отказала да му разреши да се бие при дебюта му в UFC през 2014 г. поради две петна в мозъка му, открити по време на медицински преглед преди двубой.

„Направих своя дебют в UFC, февруари 2014 г. на UFC 170, картата Ронда Раузи срещу Сара Макман, мисля. Трябваше да се подложа на скенер, за първи път ми правиха скенер. Те откриха две петна в мозъка ми , те бяха милиметър или нещо такова. Изглеждаше, че има травма и не бяха сигурни какво е това. Забравих точния термин, аневризма или ангиома или нещо подобно", каза той.

Дебютът на Стърлинг в UFC се състоя в Mandalay Bay Events Center в Лас Вегас, но той отиде за медицинските си тестове преди двубоя в Ню Йорк, защото тренира в града. Нюйоркската комисия е пословично строга, тъй като те станаха 50-ият щат в Съединените щати, който легализира ММА през 2016 г. Стърлинг обясни, че комисията няма да му разреши да се бие с петната да бъдат премахнати.

Лекарите са казали, че трябва да пробият главата на Стърлинг за процедурата, както той обясни:

„За да бъда одобрен да се бия, трябваше да го премахнат тези петна от главата ми. Така че не бях сигурен дали трябваше да ми пробият в главата, за да извадя тези неща. Така че те ме наблюдаваха, позволиха ми да се бия в Невада."

Стърлинг ще се опита да направи третата защита на титлата си в категория петел срещу Сехудо, който не се е бил, откакто се оттегли преди две години. Шампионът е получил разрешение от други комисии в САЩ да се бие, след направени изследвания, но не и от тази в Ню Йорк, въпреки че находката не се оказва нещо зловредно.

„Няколко години след като разбраха, нищо не се случваше. Казаха си „Добре, в безопасност съм. Няма да кървя, няма да умра в клетката“. Да чукна на дърво! Така че нещата бяха добре и ми беше позволено да се състезавам в Невада и във всички други щати с изключение на Ню Йорк."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес