Зареждане

Volkov: Джиуджицу вече не е толкова полезно в модерния ММА

Volkov: Джиуджицу вече не е толкова полезно в модерния ММА
Публикувано на: Март 19, 2018 в 09:31 ч

Два дни преди срещата си с бившия шампион в тежка категория Fabricio Werdum в UFC Fight Night 127, Alexander Volkov сподели, че джиуджицуто вече не е особено от полза в модерния ММА. Ако беше накарал опонента си да се откаже, нямаше да потвърди своето мнение. Той обаче спечели чрез нокаут в 4-тия рунд.

"Той е завършен боец и е наистина интелигентен. Тренирали сме заедно. Смятам, че един от най-добрите ми инструменти е моят мозък - вярвам, че и аз съм умен боец. Точно заради това очаквам да стане интересен двубой. По-умният ще спечели, като очаквам това да бъда аз."

"Имаме наистина голям джиуджицу отбор в Русия - Отбор Стрела. Момчетата в него са най-добрите граплъри в цялата страна. Само елитни състезатели. За Werdum се подготвях с най-добрите борци. Смятам, че съм готов за всничко."

"Werdum владее много добре джиуджицу. В това е по-добър от мен. Би ме победил, ако се състезавахме само в тази дисциплина, но не такъв е случаят."

"Това е ММА двубой и вярвам, че е много трудно да събмитнеш някой, който може да се бори и тренира джиуджицу. Няма да се опитвам да го победя на земя, ще си разменяме удари и ще се опитам да го нокаутирам. Не мисля, че ще му е лесно да ме заключи."

"Умее да се бие и в стойка. Определено не е добър само в едно нещо. Владее ударите, но мисля, че съм по-добър."

Бившият Bellator шампион в тежка категория доказа, че наистина е по-добър през изминалия уикенд. След срещата, в която отбеляза 6-тата си поредна победа, Volkov сподели, че иска да се бие за титлата.



"Смятам, че в момента заслужавам да се изправя за титлата. Вече съм в серия от 4 победи, надвих бивш шампион, както и Struve, който успя да победи настоящия, така че май ми е времето."

"Ще се радвам да се бия за пояса в Русия. Искам да доведа UFC в своята страна за пръв път. Ако успея да го направя, ще вляза в историята. Щастлив съм да бъда част от Руската група, състезаваща се в UFC. Благодаря на всички фенове, които ме подкрепят. Виждам, че стават все повече, за която искрено благодаря."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес