Зареждане

Вейли Жанг се прицели във Валентина Шевченко

Вейли Жанг се прицели във Валентина Шевченко
Публикувано на: Май 16, 2020 в 09:23 ч
30-годишната шампионка в категория сламка Вейли Жанг се радва на завидно внимание в родината си. Китайката се прибра у дома и вече не е под карантина. В началото на март тази година тя защити титлата си с победа над бившята шампиона Йоана Йеджейчик в битка, която мнозина определиха като една от най-големите в историята на женския ММА.

Жанг победи с раздвоено решение и навлезе в серия от 21 поредни победи. Сега тя вече е известна в Китай и се радва, че хората я разпознават по улиците. Вейли планира да остане шампионка в категория сламка и пожела битка с Валентина Шевченко:


Всички, с които съм влязла в контакт, бяха супер мили, също като членовете на семейството. Когато слязох от самолета, персоналът любезно каза:„ Добре дошли у дома“ и всички носеха дрехи с надпис „Добре дошли вкъщи“. Това беше сцена, която ме докосна и дори ме накара да се разплача. Сега дори когато бягам навън ме разпознават. Чувствам се много добре в това. Радвам се, че виждам все повече хора, които ме познават и разпознавам ММА като спорт. Искам да видя добро развитие на MMA в Китай. 

Йоана е много силна и винаги е била мой "въображаем враг"в тренировките. Това беше като сбъдната мечта, след като я победих. Но наистина чувствам, че не съм се била добре. Мисля, че през първите три кръга съзнанието ми беше празно, така че аз бавно отговарях на ударите й. В бъдеще ще обърна повече внимание и ще се науча да се настройвам бързо. 

Опитът ми показа, че трябва да бъда психически по-силна и по-уверена във физическата си страна. Въпреки че обикновено тренирам в продължение на 10 рунда, битката в арената никога не е същата като в тренировка. Преди двубоя много хора се страхуваха, че ще се уморя физически, но успях да го се бия през всички пет кръга в октагона. 

Искам да остана безспорен шампион в категория сламка. Ако е възможно, искам също да се бия с шампионкатa Шевченко. Допълнителна цел е да се надяваме все повече деца да практикуват ММА и да се надяват, че могат да бъдат по-силни физически и психически. Този спорт ме кара да упорствам и да съм уверена. Това, което ми показа този опит е, че човешкият потенциал е неограничен.





Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес