Зареждане

Вердум: Пак ще приключа Фьодор Емеляненко в 1 рунд

Вердум: Пак ще приключа Фьодор Емеляненко в 1 рунд
Публикувано на: Август 27, 2020 в 05:00 ч
Фабрисио Вердум вярва, че отново може да нанесе загуба на легендарният Фьодор Емеляненко. Двамата премериха сили преди 10 години, когато Фьодор беше страшилище в тежка категория и в серия от 27 поредни победи. Легендарния руснак не познаваше вкуса на загубата цяло десетилетие, но oпасния бразилец го събмитна за 69 секунди и шокира света.

В момента 43-годишния ветеран от Бразилия е свободен агент и се оглежда за изгодни оферти от ММА организациите. В края на миналия месец Вердум се върна на победния път след успех над Александър Густафсон.

Фабрисио е с рекорд 24–9–1 в ММА и приключва 18 от своите съперници. Той вярва, че може да се бие по 3-4 пъти на година в следващите 2 години. В интервю за медиите Вердум сподели, че е готов за нова битка с Емеляненко и смята, че пак ще го приключи в първия рунд:

Благодарен съм на UFC, защото ми дадоха много неща и аз също им дадох много. Имахме добра връзка. Понякога се разминавахме, но не беше сериозно. Искам да им благодаря за всичко, но сега е време за нова стъпка. Тя ще бъде да правя големи битки. Имам още две години пред мен в ММА и искам супер битките. Дълго време имам уважение към Фьодор Емеляненко. Никога в моя живот не съм казвал лошо за него. 

Вярвам, че във втора битка пак ще го приключа в първия рунд. Това е история за спорта и аз го уважавам много. Победих го през 2010 година и шокирах света. Сега може пак да го направя. Вярвам, че ще го приключа пак в първия рунд, защото съм много уверен. Обичам да се бия. Уважението е на първо място, но вярвам, че пак го приключвам в един рунд. Моето мнение е, че Емеляненко е най-велик. 

Той не говори много и никога не каза лошо за мен. Миочич е шампион днес, но най-велик за всички времена е Фьодор. Вярвам, че мога да победя всички. Мога да победя Джон Джоунс, Емеляненко и Брандън Вера. Може да правя по 3-4 битки на година. Чакам моя мениджър да си свърши работата. Може да се бия през октомври или ноември.

Кой би победил във втора битка 10 години по-късно ?



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес