Зареждане

Вандерлей Силва влезе в Залата на славата на UFC

Вандерлей Силва влезе в Залата на славата на UFC
Публикувано на: Февруари 18, 2024 в 05:40 ч
Бразилската ММА легенда Вандерлей Силва влезе в Залата на славата на UFC. Новината беше обявена по време на събитието UFC 298, което се провежда в Анахайм, Калифорния. Вандерлей беше в залата за галавечерта и прие овациите на феновете. Силва не успя да стане шампион в UFC, но въпреки това името му остава част от историята на спорта.

Той държи рекорда за най-много победи, нокаути, защити на титли и най-дългата победна серия в историята на PRIDE. Силва е бивш шампион на PRIDE в средна категория и шампион на турнира PRIDE в средна категория от 2003 година. Вандерлей записа рекорд от 35–14–1 (1) в ММА. Той спечели 27 пъти с нокаут и 1 със събмишън. 

В своята последна битка той загуби от Куинтън Джаксън през 2018 година и навлезе в серия от 2 поредни загуби. За последно Силва се би за UFC през 2013 година и нокаутира Брайън Стан във втория рунд. През 2014 година Силва трябваше да се бие с Чеъл Сонен.

В резултат на отказа си да се подложи на тестовете за допинг, Силва получи доживотна забрана и глоба от $70 000 от Атлетическата комисия на щата Невада. Това доведе до пропадане на битката между двамата. През май 2015 г. съдия Кери Ърли отмени доживотната забрана, наложена на Вандерлей Силва от Атлетическата комисия на щата Невада.

През 2016 година Силва беше освободен от своя договор с UFC. Той подписа с Bellator и допусна 2 загуби. На 1 септември 2022 г. Силва официално обяви оттеглянето си от ММА.






Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес