Зареждане

UFC предлагали пари на Нейт Диас, за да мълчи за провал на допинг тест

UFC предлагали пари на Нейт Диас, за да мълчи за провал на допинг тест
Публикувано на: Септември 30, 2023 в 10:00 ч
Бившият ММА боец Джош Томсън заяви, че Нейт Диас е отказал пари от UFC, които искали да запазят в тайна негов провал на допинг тест.

Томсън твърди, че UFC искали Нейт да си мълчи, защото това щяло да провали битката му с Хорхе Масвидал. Нейт се изправи срещу Масвидал през ноември 2019 г. на UFC 244. Диас загуби от 'Gamebred' с технически нокаут в битка, която беше за 'BMF' титлата.

Преди битката Нейт получи уведомление от USADA, че се е провалил на допинг тест. По-късно беше разкрито, че този положителен тест се дължи на замърсени хранителни добавки, използвани от боеца.

Според Томсън, UFC са били готови да запазят резултатите от теста в тайна до края на битката. Диас обаче настоял, че проблемът трябва да бъде решен незабавно.

"Нейт Диас даде положителен тест за допинг. Тогава от UFC казаха: „Ще оправим всичко след битката.“ Нейт им каза: „Не, сега ще го поправим.“ Това означава, че са знаели, че тестът на Нейт е положителен, но въпреки това искали той да се бие. 

Ако сравним този случай с битката между Марк Хънт и Брок Леснар, тогава това беше още в ранните дни на USADA. Не знам, не искам да казвам, че UFC са знаели за Леснар. 

Но те казаха, че ще оправят нещата с Нейт след битката. Познавам хора от екипа на Нейт, които казаха, че дори са му предложили пари, за да мълчи за допинг теста.", сподели Томсън.

Наскоро стана ясно, че Марк Хънт е загубил делото, което водеше срещу Дейна Уайт, UFC и Брок Леснар. Хънт ги обвиняваше, че са знаели, че Леснар е назобен, но въпреки това са позволили да се бият в клетката. Ако вярваме на Томсън, то тогава може би Марк е прав.

Вие как мислите ?





Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес