Зареждане

Треньорската кариера на Хабиб в цифри

Треньорската кариера на Хабиб в цифри
Публикувано на: Октомври 24, 2022 в 10:00 ч
Хабиб Нурмагомедов вече има две поражения като треньор, но има много повече победи.

Ислам Махачев победи Чарлз Оливейра на 22 октомври в Абу Даби на UFC 280, за да спечели пояса в лека категория. Нурмагомедов на свой ред подобри треньорския си рекорд. Неговият рекорд като треньор вече не е идеално чист, но все още е много впечатляващ.

Хабиб се включва в тренировъчния процес след края на кариерата си. Преди това той беше в ъгъла на съотборниците си, но очевидно всички решения бяха взети от Абдулманап Нурмагомедов и Хавиер Мендес.

До края на октомври 2022 година рекордът на Нурмагомедов е 20 победи и 2 загуби. Като треньор Хабиб загуби 2 битки с участието на Тагир Уланбеков в UFC и Ислам Мамедов в Bellator. Досега треньорската кариера на Нурмагомедов е била само в тези две лиги.

В промоцията на Дейна Уайт, Хабиб се появява 14 пъти, а в организацията на Скот Кокър - 8. Най-често Нурмагомедов тренира Махачев - 5 пъти. На второ място е Усман Нурмагомедов (4), на трето - Умар (3).

И двете поражения на треньор Хабиб се случиха след 3 рунда: Уланбеков загуби според мнението на всички съдии, а Мамедов загуби чрез разделно решение. За всичките 22 битки, учениците на Нурмагомедов прекараха в клетката 223 минути и 27 секунди - средно 10 минути на битка.

Бойците на Хабиб прекъснаха 7 победни серии (3 или повече успешни битки подред). Умар Нурмагомедов победи Сергей Морозов (5) и Нейт Манес (4), Усман победи Мани Муро (3), Ислам Махачев - Дрю Добер (3), Тиаго Мойсес (3) и Чарлз Оливейра (11), Белал Мохамед победи Шон Брейди (15).


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес