Зареждане

Треньорът О'Мали: Битка с Умар Нурмагомедов е твърде рискована

Треньорът О'Мали: Битка с Умар Нурмагомедов е твърде рискована
Публикувано на: Февруари 12, 2024 в 10:00 ч
Треньорът на шампиона в категория петел на UFC Шон О'Мали (17-1), Тим Уелч, обясни защо не иска да приемат битка с Умар Нурмагомедов (16-0).

Наскоро стана ясно, че Нурмагомедов ще се бие с дебютанта Бекзат Алмаханов (14-1) на 2 март на UFC Fight Night 238 в Лас Вегас. Умар не спира да говори, че е готов за титлата, но явно не успяват да му намерят съперник, който да го приближи до върха. Реално битката с дебютант като Алмаханов няма да го изкачи нагоре в класирането.

Уелч споделя, че битката с дагестанеца е доста рискована. Ако мислите, че е рискована, защото се притесняват, че Нурмагомедов е опасен, то това не е така. От щаба на О'Мали се притесняват, защото битките с Умар не спират да пропадат. Нурмагомедов се бие в UFC от 3 години и записа 4 победи.

5 битки с негово участие пропаднаха. Това е причината Уелч да не иска да рискува с такава среща.

„Твърде рисковано е. Разбирате ли какво искам да кажа ? Притеснява ме, че този човек продължава да разваля битки. Нека бързо да преценя колко битки с него бяха отменени. Мисля, че осем битки пропаднаха заради него! 

Разберете, че тези тренировъчни лагери за титлата са много трудни и изтощителни. Твърде рисковано е да подпишеш битка с човек, който непрекъснато проваля всичко.“, каза Уелч пред Inside Fighting.

В момента О'Мали се готви за първа защита на титлата си. Тя ще се случи през март на UFC 299 в Маями, Флорида. Негов съперник ще бъде Марлон Вера, който го победи през 2020 година.


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес