Зареждане

Той успя! Georges St. Pierre стана шампион в средната категория

Той успя! Georges St. Pierre стана шампион в средната категория
Публикувано на: Ноември 5, 2017 в 08:21 ч

Бившият шампион в полусредната категория на UFC, Georges St. Pierre се оттегли от спорта преди повече от четири години, но се завърна по-рано днес с двубой срещу шампиона в средната категория Michael Bisping в главното събитие на UFC 217.

Нещата нямаше как по-добре да се развият за GSP, който успя да запише победа и да вземе титлата чрез събмишън в третия рунд.

И двамата бойци започнаха предпазливо двубоя в стойка. Както и се очакваше, не след дълго канадецът успя да направи първия си тейкдаун, от който Bisping се изправи бързо, но бе засечен с удар, който му подгъна краката. След края на първия рунд стана ясно, че GSP не си е губил времето и дума не може да става за загуба на форма, въпреки дългото отсъствие.

Във втория рунд двамата отново размениха удари в стойка, докато "Rush" не реши да направи още един тейкдаун, който бе преодолян благодарение на силата на англичанина. Bisping нанесе няколко добри удара с крак в главата на канадеца, но започна да диша по-тежко и да показва признаци на умора.

В третия рунд St. Pierre се възползва от разсейване на Bisping и го повали отново. Интересното беше, че въпреки неприятната позиция, "The Count" нанасяше повече удари върху GSP, докато буквално не разби лицето на канадеца. Двамата се изправиха отново на крака и St. Pierre не можеше да вижда добре, заради всичката кръв по лицето си. Въпреки това той успя да нанесе добър удар и да свали Bisping с ляво кроше. St. Pierre го последва на пода, може би предусещайки че няма много време и продължи да упражнява натиск. Bisping се опита да избегне опасната ситуация, но в това време St. Pierre успя да го заключи със здраво направен rear-naked choke. Bisping до последно отказваше да се предаде и изпадна в безсъзнание.

С тази победа и спечелена титла, Georges St. Pierre се нарежда до BJ Penn, Randy Couture и Conor McGregor с шампионски пояси от две категории.

Вижте също: Резултати от UFC 217

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес