Зареждане

Топ 5 срещи през март

Топ 5 срещи през март
Публикувано на: Март 2, 2018 в 11:29 ч

Месецът едва започна, а вече се очертава изключително зрелищен. През идните няколко дни ще видим сблъсъци между шампиони, на завръщащи се бойци, на целеустремени претенденти - някои от които и с изключително кратко предизвестие. Очаква ни лудница.

Заслужава си специално да споменем следните двубои:

John Dodson срещу Pedro Munhoz, Bryan Caraway срещу Cody Stamann, Cat Zingano срещу Ketlen Vieira, Darrion Caldwell срещу Leandro Higo, Sean O’Malley срещу Andre Soukhamthath, CB Dollaway срещу Hector Lombard, Sabina Mazo срещу Silvana Gomez Juarez, Stevie Ray срещу Kajan Johnson, Ricky Simon срещу Vinicius Zani, Leon Edwards срещу Peter Sobotta, Tomasz Narkun срещу Mamed Khalidov

Janaisa Morandin срещу Virna Jandiroba - Invicta FC 28, 24-ти март




Титлата в категория сламка е свободна. Новата шампионка предстои да бъде обявена, след като Angela Hills напусна Invicta, за да се прехвърли в UFC. Заради нейното отсъствие, Janaisa Morandin беше изправена срещу бившата шампиона Livia Renata Souza.

Morandin започна сериозно, но по-опитната Souza взе превес и спечели чрез съдисйко решение. Това е единствената загуба, която Morandin търпи за всичките си 11 срещи.

Опонентката ѝ този път, Virna Jandiroba никога не е губила, а е участвала в 12 срещи. Дори 10 от тях печели чрез събмишън. Предполагаме, че би било излишно да поясняваме какви са ѝ силните стрнаи.

Morandin може също да се и бори, но силата ѝ е в тупаниците. Това е и причината да очакваме една доста интересна среща.

Спокойно можем да очакваме и двете дами в UFC в близкото бъдеще.

Ariane Lipski срещу Silvana Gomez Juarez - KSW 42, 3-ти март




"The Violence Queen" е отново тук. Една от най-великите състезателки в категория муха в наши дни е самата Ariane Lipski. Тя е с резултат 10-3 и в момента е в серия от 8 поредни победи - 4 нокаута, 2 събмишъна.

Lipski е изключително опасна и технична. Никой друг не унищожава опонентите си като нея. За нейно щастие, тя си намери опонент, който е решен да приеме предизвикателството.

Silvana Gomez Juarez не прощава. Когато напада, тя вкарва серия от удари, опитвайки се да отстрани опонента си - дали още в стойка, или на земя. С резултат 6-1, само една от победите ѝ се дължи на съдийско решение - има 3 нокаута и 2 събмишъна.

Може би забелязахте, че споменахме Juarez и в срещата със Sabina Mazo. Не е грешка. Juarez ще се състезава два пъти този месец, като и двата пъти ще се бие за титла. Колко време има между двете срещи? Една седмица. Да, Juarez е готова да влезе от битка в битка, в опит да спечели двете титли.

Ще има екшън в предстоящата им среща - в продължение на 5 рунда двете ще се бият за титлата и възможността да бъдат забелязани от UFC. Да не говорим, че Juarez ще се опита да приключи набързо нещата, за да не се налага да влиза пребита в следващата си битка. Просто лудост.

Fabricio Werdum срещу Alexander Volkov - UFC Fight Night 127, 17-ти март




Възрастта е само число за 40-годишният бивш шампион в тежка категория Fabricio Werdum. Той продължава да се бие и да доказва, че е топ боец в света. Бившият шампион на Bellator и M-1 Global, Alexander Volkov обаче е готов да прибави още една титла към колекцията си, а за да го направи, ще трябва да мине през Werdum.

В зависимост от това, което ще се случи на срещата между Stipe Miocic и Daniel Cormier, изглежда победителят от срещата ще има шанс да се бие за титлата. Volkov в момента е в серия от 5 поредни победи, а Werdum е с резултат 3-1, откакто загуби титлата си срещу Miocic. Другата му загуба е срещу Alistair Overeem.

Сериозна среща в тежка категория. Volkov е висок и притежава точни удари, докато Werdum има много добри джиуджицу умения и владее отвратителни ключова. Нито един от двамата не се е отказвал досега в дълги срещи, затова очакваме сериозен сблъсък между стиловете.

Frankie Edgar срещу Brian Ortega - UFC 222, 3-ти март




Срещата, която определено не очаквахме толкова рано. Имаме сила, която не може да бъде спряна, срещу обект, който не може да бъде помръднат. Джиуджицу феноменът Brian "T-City" Ortega е 13-0 в професионалната си кариера и е приключвал всеки един от опонентите си. Неговият противник, бившият шампион в лека категория и ММА легенда, Frankie Edgar никога не е бил приключван в 28-те си срещи. Нещо сериозно ни очаква.

И двамата са се доказали като изключително жилави бойци. Дори срещата с Gray Maynard доказа уменията му, след като беше свален повече от всеки друг, но все пак успя да избута срещата до равенство. Няколко от последвалите срещи протекоха по подобен начин за Edgar.

Ortega стана известен с чудесата си в късната си кариера. 4 от 5-те си победи в UFC бележи в третия рунд, след като е бил напът да загуби. Това е нещото, което го прави толкова опасен.

В последната си среща с Cub Swanson обаче видяхме различен Ortega. По-завършен боец, с по-добра подготовка за срещата. Изглежда тренировките са си заслужавали, тъй като той събмитна Swanson с гилотина, от която почти няма бягане.

Frankie Edgar е изключително опитен, издръжлив и завършен боец. Той се възстановява като никой друг, като балансът между боксовите и борческите му умения също е несравним. Трудно би било да определим кой ще спечели срещата на този етап.

Bibiano Fernandes срещу Martin Nguyen - ONE: Iron Will, 24-ти март




Martin Nguyen се опитва да остане в историята на всяка цена. Той се опитва да постигне нещо, за което Conor McGregor може единствено да мечтае.

Nguyen (10-1) е настоящ шампион в лека категория и категория перо на ONE Championships. В тази среща той ще се опита да прибере трета титла, в трета различна дивизия.

Шампиона в категория петел, срещу когото ще се изправи той, ще бъде един от най-трудните опоненти, срещу които се е изправял до момента. Непобеждаваният Bibiano Fernandes (21-3) винаги е бил считан за най-добрия в дивизията си извън UFC. 6-те му защити, титлата в категория перо на DREAM и победите му в категория петел доказват това.

Nguyen никога не е оставял нещата в ръцете на съдиите и дори успя да отмъсти за загубата си, спечелвайки си титлата в категория перо чрез ТКО срещу Marat Gafurov (15-0). Още един интересен факт - 9 от 11-те срещи на Nguyen приключват във втория рунд или по-рано.

Преимущество в размера има Nguyen, но на опита ще разчита Fernandes. Nguyen е добъв пример за боец, който си довършва опонентите. Fernandes е бърз, премерен и може да бъде истински кошмар, стигне ли се до бой на земя. Не всеки ден имаме такива срещи.

Предстои да пишем история и Bibiano Fernandes със сигурност би искал да остане от печелившата страна.




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес