Зареждане

Тони Фъргюсън оцеля в 'адската седмица' на Дейвид Гогинс

Тони Фъргюсън оцеля в 'адската седмица' на Дейвид Гогинс
Публикувано на: Ноември 21, 2023 в 16:00 ч
Тони Фъргюсън се готви да се бие с Пади Пимблет на UFC 296, което ще се проведе през декември в Лас Вегас.

Ако загуби, тогава той ще стане боецът с най-дългата серия от загуби в UFC / 7 / . Може би затова Фъргюсън реши да обнови своя тренировъчен лагер и премина през адската седмица на ултрамаратонеца Дейвид Гогинс.

По време на легендарната си серия от 12 победи, той прекарваше 6 до 8 часа на ден в залата. Самите тренировки се състояха от удряне на дървен манекен, бягане нагоре по планини, балансиране на топки и ритане на метален стълб.

Този път Фъргюсън заложи на кардио и силови тренировки. Според Гогинс, първият тренировъчен ден се състоял от повече от 3 часа кардио с висока интензивност. След това имало повече от 600 лицеви опори и много упражнения за гърди.

Фъргюсън показа, че повръща след една от тренировките. Наскоро Гогинс разкри, че Фъргюсън е първият човек, завършил неговата „адска седмица“ и говори за тренирвките им заедно: 

„Около 23:00 часа, когато той едва можеше да ходи след две мили скокове, кардио и силови тренировки, осъзнах, че съм го изкормил напълно. Но се случи нещо лудо. 

Този луд задник ми се усмихна и аз осъзнах, че нещо се е променило в него. Наблюдавах неговата трансформация.“, написа Гогинс.

През 2001 г. Дейвид Гогинс се присъединява към американските морски пехотинци и след това към SEAL Team 5. Това са известните Navy SEALs, една от най-мощните групировки на специални сили в света.

Друго от известните постижения на Гогинс е световният рекорд за набирания за 24 часа. Той направи 4030 набирания за 17 часа. Адската седмица на Гогинс е еквивалентът на адската седмица на американските военноморски тюлени.

През седмицата те извършват тежки физически упражнения, като тренират през по-голямата част от деня. Тони винаги е имал нетрадиционен подход към тренировките и е бил топ спортист, но последните битки показват, че той губи своята острота и твърдост.

Дали тренорвките с Гогинс ще му помогнат срещу Пади ? Предстои да видим.
Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес