Зареждане

Тони Фъргюсън изпадна от класацията в леката категория

Тони Фъргюсън изпадна от класацията в леката категория
Публикувано на: Декември 21, 2022 в 00:00 ч
Тони Фъргюсън вече не присъства в официалното класиране на UFC в лека категория.

38-годишният Фъргюсън, който е бивш временен шампион в лека категория, изпадна от класацията за първи път от повече от седем години. Той беше изместен от Дрю Добър, който спечели с нокаут над Боби Грийн миналата събота на UFC Fight Night 216.

Фъргюсън влезе в ранглистата на UFC в лека категория след победа със събмишън над Глейсън Тибау на 28 февруари 2015 г. Той беше номер 11 преди последвалата битка с Джош Томсън, която Фъргюсън спечели с единодушно съдийско решение по-късно същата година.


Победата над Томсън беше неговата шеста поредна от поредица от 12 победи – включително победа за временната титла в лека категория през 2017 г. над Кевин Лий – която беше прекъсната на 9 май 2020 г., когато той загуби с технически нокаут в петия рунд от Джъстин Гейджи във втората си битка за титлата.

За Фъргюсън (25-8 MMA, 15-6 UFC) това бе старт на пътя надолу, тъй като в момента той е в серия от пет загуби. Той загуби със съдийско решение от топ претендентите в лека категория Чарлз Оливейра (преди той да спечели титлата) и Бенейл Дариуш, преди да претърпи брутален нокаут с в двубоя си в UFC 274 с бившия претендент за титлата Майкъл Чандлър.

В последното си появяване през миналия септември в UFC 279, Фъргюсън търсеше обновяване на кариерата, като се върна в полусредна категория, но беше победен от Нейт Диаз в главното събитие.

Фъргюсън е победител от сезон 13 на "The Ultimate Fighter". Някога той беше смятан за най-голямата заплаха за непобедения бивш шампион в лека категория Хабиб Нурмагомедов. Въпреки че преживя най-тежкия период в кариерата си, Фъргюсън настоява, че не е приключил с битките.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес