Зареждане

Ти Джей Дилашау не можел да си вдига ръката седмици преди UFC 280

Ти Джей Дилашау не можел да си вдига ръката седмици преди UFC 280
Публикувано на: Октомври 26, 2022 в 12:39 ч
Къб Суонсън разкри детайли около контузията на Ти Джей Дилашау преди UFC 280.

Миналата събота в Абу Даби роденият в Колорадо боец се надяваше да стане шампион в категория петел за трети път. Битката беше и втора за Дилашау откакто се завърна след отстраняване му от USADA през 2021 г. Той се завърна с победа с Кори Сандхаген, но след това удари на камък.

По време на отсъствието си от спорта бившият шампион реши да си направи операция на рамото. Изглежда, че той вероятно ще се легне отново под ножа след UFC 280.

В подглавното събитие, шампионът в категория петел Алджамейн Стърлинг доминира над Ти Джей Дилашау. Претендентът показа своята твърдост, но беше надигран. Най-вече поради разместеното му рамо, което се случи само минути след началото битката. Битката беше прекратена в края на втория рунд.

В интервюто след двубоя бившият носител на титлата разкри, че рамото му се е изкълчило над 20 пъти в тренировъчния лагер. Така той обясни защо получи контузия минути след старта на шампионския сблъсък. От това стана ясно защо Дилашоу мистериозно отсъстваше през по-голямата част от седмицата преди битката.


В случай, че са останали съмнения, Къб Суонсън сподели своята информация за битката. В Twitter, състезателят в категория петел, който е съотборник и близък приятел на Дилашау, разкри, че бившият шампион не е могъл да вдигне ръката си, когато го е видял преди 5-6 седмици.

Коментарите идват в отговор на реакцията на Алджамейн Стърлинг за контузията. „Funk Master“ изрази мнение след двубоя, че Дилашау вероятно се е преструвал. Той също така отбеляза, че след като е лъгал за употребата на допинг, Дилашау е възможно да е излъгал и за рамото.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес