Зареждане

Тайсън Фюри: Усик е по-висок от Майк Тайсън, а го наричат 'малкия мустак'

Тайсън Фюри: Усик е по-висок от Майк Тайсън, а го наричат 'малкия мустак'
Публикувано на: Декември 9, 2022 в 00:00 ч
Световният шампион на WBC в тежка категория, британецът Тайсън Фюри говори за физическите размери на украинеца Александър Усик.

Много хора говорят за това, че Усик бил твърде дребен за тежка категория. "Циганският крал" не е съгласен с това. Фюри сподели, че звездата от Украйна е по-висок от много от тежките боксьори, но въпреки това се говори, че бил дребен.

Реално Усик е по-висок от легендата Майк Тайсън, който е сред големите величия на тази категория. Александър е по-едър и от Мохамед Али, а Фюри не забрави да изтъкне това.

„Той вече победи голям човек, Антъни Джошуа, който e 2 метра висок. Аз не съм много по-висок от него. Обиколих целия свят, за да намеря противник, който да ме победи, но така и не намерих. 

Вече 14 години. Височината на Усик е около 1.90 см. Той е доста голямо момче, много по-едро от Мохамед Али по негово време.

Той е по-висок от Ивендър Холифийлд, от Майк Тайсън, от Джо Фрейзър и Кен Нортън. Той вероятно е със същия размер като "големия" Джордж Форман. 

Преди всички казваха „голям“ Джордж Форман, а сега казват „малък, мъничък“ мустак, въпреки че той е със същото тегло и размер.“, цитираха Фюри от SPORT.

Фюри и Усик застанаха лице в лице по-рано този месец. Очаква се битката им да се случи през 2023 година. За първи път от над 20 години ще има безспорен шампион в тежка категория. Кой ще бъде той ?

0 споделяния
  Сподели

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес