Зареждане

Сонен: Перейра няма мотивация да стои в средната категория, ще отиде в полутежката

Сонен: Перейра няма мотивация да стои в средната категория, ще отиде в полутежката
Публикувано на: Януари 25, 2023 в 17:00 ч
Чаел Сонен вярва, че Алекс Перейра може да се изкачи до полутежка категория.

„Poatan“ направи своя дебют в UFC през ноември 2021 г. с една цел наум. Бившият кикбоксьор на GLORY знаеше, че може да победи бившия си съперник Израел Адесаня, шампион в средна категория по това време. След само три битки в UFC, Перейра получи тази възможност на UFC 281 и стана шампион в категорията.


Уникалната сила на Перейра и добрата му основа в кикбокса накараха повечето хора да повярват, че той може да доминира в дивизията в продължение на няколко години. Сонен не е от тези хора. „The American Gangster“ пусна видеоклип в YouTube, поставящ под въпрос мотивацията на „Poatan“ да се бие отново в средна категория. Той каза следното:

„Мотивацията на Алекс Перейра ни беше доста ясна. Израел Адесаня. Трябва да победя Изи и освен това моят приятел, моят съотборник, моят наставник и моят треньор, Гловър Тейшейра, е в полутежката категория. Ще стоя далеч от там, нали?

Но нито едно от тези неща вече не е актуално...“

Перейра разкри, че може да се бие с Робърт Уитакър, ако Адесаня не е готов за реванш през май. Сонен сподели за този потенциален мач:

„Не знам къде би била мотивацията за Перейра. Той няма да има тази мотивация да се бие с Робърт Уитакър. Ще ви го кажа по-просто... Той победи човека, който победи Робърт."


Израел Адесаня тероризираше средната категория на UFC преди Алекс Перейра да се появи. Въпреки че Перейра има две победи в кикбокса над „The Last Stylebender“, той е победил бившия шампион само веднъж в ММА. Следователно се очаква незабавен реванш за Адесаня, след като последният взе повечето точки в битката им в UFC 281.

Сонен каза следното за това, че Перейра не е мотивиран от никой в средна категория, включително Адесаня:

„Или има някакъв ангажимент и желание за развитие в тази категория, или той никога повече няма да се състезава в нея. Не виждам мотивация за него да остане в средната категория. Не е Чимаев. Не е Пауло Коста. Това не е Робърт Уитакър. Може да е само за да спази думата си за Адесаня, но нещо не ми се струва, че тези момчета се готвят за следващия мач... Перейра отива в полутежката.“

Сонен направи няколко солидни аргумента относно това, че Перейра може лесно да премине в полутежка категория поради размера си. Така казано, действащият шампион в средна категория изглежда фокусиран върху следващата защита на титлата си. Да предположим, че „Poatan“ реши да премине в полутежка категория. В този случай той вече не трябва да се притеснява да се бие с неговия близък приятел и тренировъчен партньор Гловър Тейшейра, който наскоро се оттегли след загуба от Джамал Хил на UFC 283.

Каква ще бъде следващата стъпка на Алекс Перейра?

0 споделяния
  Сподели

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес