Зареждане

Сонен: Перейра няма мотивация да стои в средната категория, ще отиде в полутежката

Сонен: Перейра няма мотивация да стои в средната категория, ще отиде в полутежката
Публикувано на: Януари 25, 2023 в 17:00 ч
Чаел Сонен вярва, че Алекс Перейра може да се изкачи до полутежка категория.

„Poatan“ направи своя дебют в UFC през ноември 2021 г. с една цел наум. Бившият кикбоксьор на GLORY знаеше, че може да победи бившия си съперник Израел Адесаня, шампион в средна категория по това време. След само три битки в UFC, Перейра получи тази възможност на UFC 281 и стана шампион в категорията.


Уникалната сила на Перейра и добрата му основа в кикбокса накараха повечето хора да повярват, че той може да доминира в дивизията в продължение на няколко години. Сонен не е от тези хора. „The American Gangster“ пусна видеоклип в YouTube, поставящ под въпрос мотивацията на „Poatan“ да се бие отново в средна категория. Той каза следното:

„Мотивацията на Алекс Перейра ни беше доста ясна. Израел Адесаня. Трябва да победя Изи и освен това моят приятел, моят съотборник, моят наставник и моят треньор, Гловър Тейшейра, е в полутежката категория. Ще стоя далеч от там, нали?

Но нито едно от тези неща вече не е актуално...“

Перейра разкри, че може да се бие с Робърт Уитакър, ако Адесаня не е готов за реванш през май. Сонен сподели за този потенциален мач:

„Не знам къде би била мотивацията за Перейра. Той няма да има тази мотивация да се бие с Робърт Уитакър. Ще ви го кажа по-просто... Той победи човека, който победи Робърт."


Израел Адесаня тероризираше средната категория на UFC преди Алекс Перейра да се появи. Въпреки че Перейра има две победи в кикбокса над „The Last Stylebender“, той е победил бившия шампион само веднъж в ММА. Следователно се очаква незабавен реванш за Адесаня, след като последният взе повечето точки в битката им в UFC 281.

Сонен каза следното за това, че Перейра не е мотивиран от никой в средна категория, включително Адесаня:

„Или има някакъв ангажимент и желание за развитие в тази категория, или той никога повече няма да се състезава в нея. Не виждам мотивация за него да остане в средната категория. Не е Чимаев. Не е Пауло Коста. Това не е Робърт Уитакър. Може да е само за да спази думата си за Адесаня, но нещо не ми се струва, че тези момчета се готвят за следващия мач... Перейра отива в полутежката.“

Сонен направи няколко солидни аргумента относно това, че Перейра може лесно да премине в полутежка категория поради размера си. Така казано, действащият шампион в средна категория изглежда фокусиран върху следващата защита на титлата си. Да предположим, че „Poatan“ реши да премине в полутежка категория. В този случай той вече не трябва да се притеснява да се бие с неговия близък приятел и тренировъчен партньор Гловър Тейшейра, който наскоро се оттегли след загуба от Джамал Хил на UFC 283.

Каква ще бъде следващата стъпка на Алекс Перейра?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес