Зареждане

Скандал с кокаин донесъл над 1 милиард приходи на UFC

Скандал с кокаин донесъл над 1 милиард приходи на UFC
Публикувано на: Декември 26, 2022 в 00:00 ч
Скандалът с кокаина, който разтърси ESPN преди пет години, в крайна сметка доведе до неочаквано големи печалби за UFC. Това споделя Дейна Уайт в интервю с Грант Кардоун. На пръв поглед историята изглежда като на филм, но Дейна гарантира, че всичко е истина. 

Уайт споделя, че през 2017 г. сделката на UFC с Fox изтичаше. Те първоначално се обръщат към ESPN за постигане на договор, но от ESPN не се интересуваха. Дейна казва, че Джон Скипър, който тогава бил глава на ESPN, блокирал преговорите.

Той не искал да правят сделката, но внезапно, от нищото, президентът на ESPN подава оставка. Един скандал обръща нещата и носи над 1 милиард приходи за UFC.

"Чували ли сте някога за Джон Скипър ? Джон управляваше ESPN. Сега мисля, че той управлява DAZN. Скипър мрази UFC. Мрази го. Голям фен на футбола. По някаква причина различните хора харесват различни неща. 

И аз няма да обиждам Джон Скипър. Но това е факт, това се случи. Това е истинска история. Дилърът на кокаин на Джон Скипър щеще да го издаде. Той щеше да разкаже всичко на обществото. 

Това наложи той да подаде оставка, точно по времето, когато се опитваме да сключим нова телевизионна сделка. Кой  става нов президент ? Джими Питаро, който ръководеше Yahoo! Sports от години. 

Познавам го отдавна. Той е страхотен пич и обича UFC. В крайна сметка сключихме сделката с ESPN.", каза Уайт пред Грант Кардоун

ESPN и UFC в крайна сметка се съгласиха на 5-годишна сделка за 1,5 милиарда долара. Ако не беше скандалът на Скипър с коката, тогава UFC щяха да изпуснат тези пари.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес