Зареждане

Шон О'Мали открадна победата от Пьотр Ян в страхотен бой

Шон О'Мали открадна победата от Пьотр Ян в страхотен бой
Публикувано на: Октомври 22, 2022 в 22:43 ч
Шон О'Мали записа най-голямата победа в кариерата си.

Американската звезда на UFC се изправи срещу бивш шампион в лицето на Пьотр Ян. Двамата се биха в категория петел на UFC 280, което се провежда в Абу Даби. О'Мали беше голям аутсайдер в тази битка и никой не му даваше шансове. Той обаче показа, че заслужава да бъде в топа на дивизията.

В първия рунд видяхме доста равностоен дуел. О'Мали беше по-добър в стойка, той точкуваше Ян, който започна на бавни обороти. Ян изглеждаше скован и притеснен в този рунд. Пьотр отбеляза събаряне, но не постигна нищо с него. В края на рунда и О'Мали опита събаряне.

Във втория рунд видяхме истински екшън. О'Мали успя да разклати Пьотр след ляво кроше. Ян се възстанови бързо и от своя страна вкара ляво кроше, което също разклати О'Мали. Ян беше с една идея по-добър в този рунд благодарение на събарянията и граплигна си.

В третия рунд О'Мали отвори аркада на Ян след коляно в главата. Двамата направиха доста равностоен рунд, след който битката стигна до решение. Като цяло в боя се видя, че Пьотр изпита сериозни трудности в стойка с О'Мали.

Съдиите отсъдиха раздвоено в полза на американеца - (28–29, 29–28, 29–28). Много фенове не спират да коментират, че Ян беше ограбен. Може би решението на съдиите беше пресилено, но в крайна сметка Шон си тръгва като победител.

О'Мали навлиза в серия от 4 поредни победи. Той ще заеме първото място в категория петел. Ян от своя страна навлиза в серия от 2 поредни загуби. Той печели само 1 от последните си 4 битки за UFC. Пьотр няма да види шанс за титлата в следващите години.

Ако се доверим на отсъждането на Verdict, тогава Ян беше ограбен от съдиите. Вие как мислите ?


















Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес