Зареждане

Сергей Павлович дава сериозна заявка за титлата в UFC

Сергей Павлович дава сериозна заявка за титлата в UFC
Публикувано на: Декември 5, 2022 в 00:00 ч
Миналия уикенд в Орландо (Флорида, САЩ) се проведе бойна галавечер на UFC. Голямо внимание привлече битката в тежка категория между руснакът Сергей Павлович и австралиецът Тай Туйваса. Двамата са нокаутьори, което беше гаранция за бързия край на дуела.

На Павлович му трябваха само 54 секунди, за да смаже съперника и да го нокаутира. Това беше втора поредна победа, която Павлович записва за по-малко от минута. И тази победа дойде срещу четвъртия номер в рейтинга на UFC в тежка категория. Очевидно по пътя към колана Сергей е готов да победи всеки.

Павлович се цели в историческо постижение. Той може да стане първият официален шампион на UFC в тежка категория от Русия. С това заглавие организацията има много сложна история. През 1995 г. Олег Тактаров участва в турнира UFC 6.

Първо руснакът спечели с една от най-бързите победи в историята, като вкара „гилотина“ срещу американеца Антъни Масиас още в деветата секунда. И тогава той се изправи на финала срещу Дейвид Абът. Тактаров удуши опонента си и стана шампион.

Но самата организация не признава това. През 2020 г. от UFC разнясниха всичко. Олег беше обявен за победител в турнир на UFC, а Хабиб Нурмагомедов беше обявен за първия руски шампион в историята на организацията.

По всичко личи, че Павлович има всичко, за да завърши историята, която "Руската мечка" започна. И ще бъде почти невъзможно да спрат Сергей по пътя към пояса. Павлович направи своя дебют в UFC с унизителна загуба от Алистър Овърийм.

Но след това Сергей започна да унищожава всички в тежка категория. Той не просто спечели пет ранни поредни победи. Всички те бяха с нокаут в първия рунд. Освен това той отдели общо 110 секунди на Дерик Луис и Тай Туиваса. Фантастичен резултат за битки с такива топ бойци.

Сега Павлович може да претендира за битка с Франсис Нгану. "The Predator" става все по-взискателен към UFC . Той постоянно поставя условия на организацията и започва да се бие само веднъж годишно. Последният му изход към октагона датира от януари 2022 година.

Сергей е гладен и решителен. Ако все пак получи дуел с Нгану, той няма да изостави обичайния си маниер. Руснакът от първите секунди ще се втурне в атака и ще бъде готов да търси нокаута. И Стипе Миочич, и Сирил Ган накараха Франсис да се чувства комфортно. С Павлович такъв трик няма да работи.

Франсис чака Джон Джоунс, но Сергей продължи да дава заявка за златото. Вероятно ще му трябва още една победа, за да е безспорен претендент. Сергей е способен да стане първият официален шампион на UFC в тежка категория от Русия.



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес