Зареждане

Ryan Couture готов да промени нещата след неуспеха в лека категория

Ryan Couture готов да промени нещата след неуспеха в лека категория
Публикувано на: Ноември 15, 2018 в 08:04 ч
Bellator 209 ще се проведе днес в Израел. В главното събитие ще видим сблъсък между шампиона в категория перо, 'Pitbull' Patricio Freire (27-4), и 'El Matador' Emmanuel Sanchez (17-3).

По-рано същата вечер в битка от полусредна категория ще се впуснат Ryan Couture (11-6) и Haim Gozali (8-5). И двамата ще търсят победата - местният фаворит, Gozali (8-5), ще се бие за втори път тази година, като през януари претърпя загуба от Jose Campos. От другата страна, имаше период, в които Couture беше с почти неопетнет резултат, 6-1, в Strikeforce, но и той напоследък има проблеми - в Bellator беше приключен в 3 от 4 срещи, като това включва и нокаута от Saad Awad през юни.

Couture наскоро проговори за шанса отново да се върне сред победителите, като се надява да поднесе втората загуба на Gozali в реванш след нюйоркската им среща.

"Мисля, че е забавна възможност. Вълнувам се да видя Israel. Очевидно, щом иска отново да се бием, първият път не съм си свършил добре работата. Този път ще го накарам да се замисли дали е постъпил правилно."

"Това ще бъде добра мотивация за него. Очаквам да бъде агресивен. Ще го успокоя, ще го накарам да бяга и после ще повторим някои неща от първата среща - ще започна отново да го мачкам. Наистина обаче очаквам да е малко по-разпален този път."

"Необходим ход е, няма спор. Очевидно, през последните години не се справям много добре в лека категория. Трябва да се върна в играта и да видя какво ми предстои - ще отстранявам противниците си един по един и ще продължавам да се развивам. Въпреки резултатите до момента, имам чувството, че съм станал по-добър боец. Объркващо е, че не мога да го демонстрирам."

"Мисля, че имаме представа срещу какъв боец се изправяме - особено в битка на земя. Така че ще бъдем подготвени. Ще подобря и някои неща, които пробвах да приложа първия път."

Има и нещо друго обаче - слабото място на Couture определено е битката в стойка, тъй като половината му загуби са с нокаут. Ето какво има да каже за страйкинга си той след загубите от Patricky Freire и Saad Awad.

"Да, поглеждайки резюметата на тези двамата, човек може да разбере, че нокаутират доста голям процент от противниците си. Страйкингът не ми е най-силната страна и затова винаги работя върху него. Мисля, че тези нокаути наистина показват колко способни са тези момчета, а не че не наблягам на страйкинга си."

Couture също коментира и вълнението си от визитата в Тел Авив.

"Няма да мога да си играя на турист много преди битката, но ще останем няколко дни след това. С удоволствие бих отишъл в Йерусалим и Мъртво море, ако е възможно - ще се пусна по течението и ще видим за какво ще имаме време. Първо обаче трябва да спечеля битката."

"Мисля, че това е една невероятна възможност. Не спирам да се изненадвам от хората и местата, които срещам през годините докато съм в този спорт. Вълнувам се. Ако не беше тази среща, навярно никога нямаше да отида там. Още едно хубаво нещо откакто съм в спорта."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес