Зареждане

Рори Макдоналд: Щетите срещу Лоулър и Лима ме сломиха като боец

Рори Макдоналд: Щетите срещу Лоулър и Лима ме сломиха като боец
Публикувано на: Септември 19, 2022 в 02:00 ч
Бившият шампион на Bellator и претендент за пояса на UFC Рори Макдоналд, по време на интервю за The MMA Hour, разказа как щетите във втората битка с Роби Лоулър и първата битка с Дъглас Лима завинаги са го сломили като боец и в крайна сметка са го принудили да се пенсионира.

Втората битка между Макдоналд и Лоулър се проведе на 11 юли 2015 г. в UFC 189. В двубой от пет рунда за титлата в полусредна категория, Роби спечели с нокаут в 5-ия рунд. Това беше една от най-великите битки за титлата в историята на тази категория.

3 години по-късно дойде и битката с Лима. Рори успя да го победи с решение, но и в тази среща пое доста щети. След тези битки Рори не приличаше на себе и спечели само 3 от следващите си 10 битки. В средата на миналия месец Рори обяви, че се оттегля от ММА.

„Тази битка с Роби беше върхът на моята кариера. Благодарение на него имам наследство в този спорт, успях да осигуря семейството си. Тази битка постави името ми на картата. 

Нямах план за двубоя. Мислех си: „Просто ще се бия колкото мога по-силно“. Това е лоша идея срещу Лоулър. Тази битка промени живота ми и съм благодарен. 

След нараняването, което получих в първата битка с Лима, нараняванията, които получих във втората битка с Лоулър, тези наранявания започнаха да влияят на съзнанието ми. 

Три месеца след срещата с Лима не можех да ходя и стоях да дивана. Опитах се да игнорирам онези гласове в главата си, но тялото и плътта ти просто започват да крещят по теб.

Опитвах се да не ги слушам, да ги игнорирам, но подсъзнателно си казвах: „Човек не може да понесе толкова щети“. 

В следващите битки вече не можех да се боря с това напрежение. Когато усетиш, че противникът сега ще започне да те атакува, това е неговата агресия. Вече не можех да устоя, както преди.,“ каза Макдоналд в The MMA Hour.

В бойните спортове винаги има битки, след които никога няма да си същият. Рори се оттегли с рекорд 23-10-1 в ММА и в серия от 2 поредни загуби.


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес