Зареждане

Робърт Уитакър защити реферите в ММА

Робърт Уитакър защити реферите в ММА
Публикувано на: Юли 6, 2024 в 16:00 ч
Робърт Уитакър смята, че работата на ММА рефер е много взискателна работа.

Бившият шампион на UFC в средна категория смята, че твърде често ги критикуват и твърде рядко ги хвалят за добре свършената работа. Спирането на двубоите твърде рано или твърде късно е най-честата причина за критики към ММА реферите, работещи в клетката. Робърт изрази своето мнение по този въпрос в интервю за MMANews.

Уитакър се би за последно на 22 юни по време на галавечерта в Рияд. Бившият шампион трябваше да се бие с Хамзат Чимаев, но той отпадна от битката поради здравословни причини. Той беше заменен от Икрам Алискеров, когото Уитакър бързо и ефективно нокаутира. Днес Робърт има две поредни победи и е трети в ранглистата на средната категория.

Уитакър е бивш шампион в тази категория и открито заявява, че иска да се върне на трона. Ето какво е мнението му за ММА реферите:

"Да си рефер е трудно. Това е наистина трудна работа. Лесно е да посочиш с пръст рефера, когато спре двубоя твърде рано или твърде късно, но трябва да си наясно колко е трудно. Никой не говори за реферите, когато си вършат добре работата. Те обаче биват критикувани тогава, когато сгрешат или когато феновете не харесват работата им. Това е наистина взискателна работа и нямам ясно мнение за нея.", каза Уитакър.

Вие какво мислите за съдиите в ММА ?




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес