Зареждане

Ренато Моикано иска битка с Клей Гуида

Ренато Моикано иска битка с Клей Гуида
Публикувано на: Декември 4, 2019 в 09:46 ч
Макар, че повечето бойци в UFC се натискат да свалят килограми, за да се бият в по-малки категории, някои търсят точно обратното.

Ренато Моикано, който се състезава в категория перо през цялата си кариера, е готов да скочи в леката категория, след като записа две поредни загуби.

Бразилецът бе нокаутиран от Хосе Алдо и Чан Сунг Джунг в рамките на 4 месеца и сега ще търси късмета си в нова категория.

"Някои от треньорите ми ме подстрекаваха да се тествам в леката категория. Майк Браун ме пита много пъти за това, откакто се преместих в ATT. В Бразилия сваляхме много килограми и това не е било проблем за мен, но в последните си 3 двубоя ми беше много тежко.

След последната ми загуба, Браун ми писа, че е време за мен да се преместя в горна категория. Поне да тествам. Ако не ми допадне, ще се върна."

Ренато има и вече желан опонент - той иска да се тества срещу дългогодишния ветеран Клей Гуида. И то не е защото има нещо против него.

"Голям негов фен съм още откакто той се биеше в Бразилия. Не мисля, че ще е проблем за него. Той е ветеран и известен боец, така че ще е хубаво, ако може да направим главно или подглавно събитие в Бразилия.

Неговите битки винаги са атрактивни. А аз винаги съм търсил предизвикателството - дори и в новата категория ще с целя към големи битки."

UFC вече има едно планирано събитие за столицата на Бразилия на 3-ти март, 2020-та.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес