Зареждане

Рафаел Физиев: Ислам Махачев е силен, но има недостатъци

Рафаел Физиев: Ислам Махачев е силен, но има недостатъци
Публикувано на: Март 16, 2023 в 00:00 ч
Този уикенд Рафаел Физиев ще се опита да направи поредна крачка към титлата в лека категория на UFC.

"Ataman" се изправя срещу Джъстин Гейджи в подглавната битка на UFC 286, което ще се проведе в Лондон. Физиев е страхотен боец, който се намира в серия от 6 поредни победи. Рафаел е с руски и азербайджански корени и направи своя дебют в UFC с поражение от Магомед Мустафаев.

След това той започна буквално да разкъсва леката категория. Физиев много добре се защитава от задушаващи техники, спира тейкдауни и винаги е готов да измори опонента си на земята. За да стане пълноценна звезда, Физиев трябва да пречупи Гейджи.

Ако успее да направи това, то тогава Рафаел ще се приближи до битка за титлата с Ислам Махачев. За руснака Рафаел е може би най-опасният противник в лека категория. Да, и той вече е намерил недостатъци в играта на Махачев.

„Видях всичките му недостатъци, за които се замислих. Неговата слабост е, че се справя зле в стойката. Понякога го гледах и си казвах: „О, той е силен навсякъде!“ И в битката с Волкановски видях, че Махачев е силен, но не навсякъде.

 Махачев атакува добре с единични удари, но ако опита дълга серия, например „едно-две и крака“, или дълга серия с ръце, той не се чувства в безопасност. 

И ако не се чувствате в безопасност, това винаги е проблем.“, каза Физиев пред Submission Radio.

Ще успее ли Физиев да се справи с Гейджи ?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес