Зареждане

Пьотр Ян доминира над Кори Сандхаген и пак е шампион

Пьотр Ян доминира над Кори Сандхаген и пак е шампион
Публикувано на: Октомври 30, 2021 в 23:50 ч
Бившият шампион в категория петел Пьотр Ян се върна на върха. "No Mercy" се изправи срещу Кори Сандхаген в подглавната битка на UFC 267, което се провежда в Абу Даби. Ян показа много добра игра и страхотен бокс, с което си заслужи победата и нова титла в UFC.

В първия рунд Сандхаген започна много добре. Двамата разменяха удари и ритници и по-добрите положения бяха за Кори. Във втория рунд обаче Ян започна да вдига оборотите. Пьотр вкарваши ритници на Кори в тялото и беше много по-бърз от него. Кори опитваше летящи колена, но не му се получаваше. Той отнесе тежък ляв от Ян, но продължи да се бие. В третия рунд доминацията на Ян започна да се усеща.

Той беше много по-добър от своя съперник и успя да го прати в нокдаун след страхотна комбинация от юмрук със завъртане и оувърхенд. Ян вкара здрав граунд енд паунд на Кори и не останаха съмнения, че спечели рунда. В четвъртия рунд Пьотр продължи да пресира и вкарваше по-добрите удари. Кори отвръщаше на ударите на Ян, но просто бившият шампион беше едно ниво над него.

В последния рунд Пьотр убедително водеше и показа по-голямо желание за победа. Ян вкара брутален хай кик в брадичката на своя съперник, който незнайно как остана на крака. До края на срещата Ян беше много по-добър и съвсем очаквано грабна победата с единодушно съдийско решение - (49–46, 49–46, 49–46).

С тази победа Ян спечели временната титла в категория петел. Той се връща към победите и ще чака реванш с Алджамейн Стърлинг за безспорната титла. Това беше 8-ма победа за Пьотр, който в UFC губи само от Стърлинг чрез дисквалификация. Сандхаген от своя страна навлезе в серия от 2 поредни загуби и печели 2 от последните си 5 битки в UFC.

 В интервюто след срещата Ян сподели, че е готов да се бие със Стърлинг или срещу Ти Джей Дилашоу. Сандхаген призна, че Ян е бил по-добър от него и каза, че няма да се оправдава.



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес