Зареждане

Процесът срещу Кейн Веласкес е отложен за август

Процесът срещу Кейн Веласкес е отложен за август
Публикувано на: Май 26, 2023 в 16:00 ч
Бившият шампион на UFC в тежка категория Кейн Веласкес получи още едно поискано отлагане във връзка с неговия процес по обвиненията в опит за убийство в окръг Санта Клара, Калифорния.

В сряда съдия Пантеха Сабан удовлетвори искането, направено от адвоката на Веласкес, Рене Хеслинг. Следващата дата е определена за 2 август. Това е третото поискано отлагане за определяне на датата на процеса.

40-годишният пенсиониран боец е изправен пред множество обвинения. През февруари миналата година Веласкес започна високоскоростно преследване на кола, в която е бил Хари Гуларте, мъж, обвинен в малтретиране на сина на Веласкес в детско заведение, собственост на майка му.

Твърди се, че Веласкес е преследвал автомобила, докато е стрелял с пистолет. По-късно Веласкес беше арестуван и обвинен в опит за предумишлено убийство. Той прекара следващите осем месеца зад решетките, след като му беше отказано освобождаване под гаранция многократно.

В крайна сметка съдия Артър Боканегра разреши освобождаването му срещу гаранция от 1 милион долара през ноември миналата година. Оттогава Веласкес получи разрешение да се появява на професионални кеч събития, както и на други благотворителни събития, докато е на свобода.

Веласкес е изправен пред опасност от доживотен затвор, ако бъде признат за виновен по всички обвинения.







Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес